מנהיגי ישראל, יוון וקפריסין חתמו על הסכם לבדיקת כדאיות הנחת מה שהוגדר "צינור הגז הארוך בעולם", שתחילתו במאגרי הגז בישראל וסיומו במערב אירופה. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר: "צינור הגז הזה הוא בעל חשיבות אסטרטגית לישראל". הוא ציין כי מדובר בשלב זה בהסכם ראשוני, ובעקבותיו ימשכו הבדיקות עד סוף השנה ויוחלט סופית אם אכן יוקם הצינור.
נתניהו אמר כי דן עם עמיתיו, ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס, ונשיא קפריסין ניקוס אנסטסיאדיס בקידום שיתופי פעולה שונים בין המדינות בתחום האנרגיה: "ישנם סוגים רבים של אנרגיה, כולל ייצור חשמל והובלתו, וכמובן גם רעיון צינור הגז East-Med שיביא למהפכה. ניהלנו על כך מחקרים מקדימים והוא נראה מבטיח ובכוונתנו לבחון את הנושא יותר לעומק, אך הוא יחבר בין שלוש המדינות שלנו ואיטליה וזה מאוד מרגש את כולנו."
ההתחממות ביחסי ישראל ויוון באה על רקע שיפור היחסים בין ישראל וטורקיה, שעורר דאגה ביוון, שמא ישראל תעביר את צינור הגז בסופו של דבר דרך טורקיה. ולפני כמה חודשים התבטא שר האנרגיה יובל שטייניץ בנושא, ואמר כי ישנם מגעים בעניין צינור הגז עם טורקיה, וכי "בין השאר בגלל זה עשינו שלום עם טורקיה". המפגש הנוכחי נועד ככל הנראה להמחיש ליוון שההחלטה נפלה וכי ישראל מעדיפה קשרים מסחריים עם שכנותיה הדמוקרטיות, כמו שציין נתניהו.