גובה המפלס מוסיף להיות נמוך מאוד ומעורר דאגה, על אף שינוי מדיניות השאיבה עד עצירה כמעט מוחלטת
ד״ר עמיר גבעתי, מנהל תחום מים עיליים בשירות ההידרולוגי שברשות המים: ״כדי להדביק את קצב העלייה החורפי הממוצע של הכנרת, על המפלס לטפס בעוד 137 ס״מ לפחות עד לחודש אפריל המסמן את סופה של עונת הגשמים״.
חודשים אוקטובר ונובמבר היו יבשים בצורה קיצונית ומנגד דצמבר היה חודש גשום במיוחד. כעת בשבוע השני של ינואר, בשיאו של החורף, מפלס הכנרת מצוי 56 ס״מ מתחת לקו האדום התחתון, ו-63 ס״מ נמוך ביחס למפלס בתקופה המקבילה אשתקד. כבר היו שנים בהם עלה המפלס בכמטר שלם תוך חודש, אבל כדי שנזכה לעלייה שכזו יש צורך בגשמים בלתי פוסקים בשבועות הקרובים, וכאלה לא נראים בנתיים באופק באזורנו.
כדי לסייע לעליית מפלס הכנרת החליטה זה מכבר רשות המים להקטין למינימום האפשרי את השאיבה מהכנרת, ובמהלך שנת 2016 נשאבה הכמות הנמוכה ביותר אי פעם מהכנרת. עובדה זו הייתה אמורה לסייע למפלס לעלות, אך המחסור הגדול בזרימה בנחלים ושפיעת המעיינות שהינם פועל יוצא של שנות הבצורת הקודמות, מקשות על מפלס הכנרת מלהתרומם אפילו מעל לקו האדום התחתון.
הפעם האחרונה בה מפלס הכנרת היה כה נמוך מתחת לקו האדום התחתון בשיאו של החורף הייתה בינואר 2012. ברשות המים מקווים שהחורף ישוב במהרה לאזורנו ושההפסקות בין הגשמים לא יהיו ארוכות, דבר הגורם להתייבשות הקרקע ולחזרה למצב ששרר לפני דצמבר.
חמישים מליון קו"ב של הסכם השלום עם ירדן צריך להשתנות.
לאחר ההסכם הגרוע בתחום המים קדחה ירדן תשע בארות ליד הגולן שזרם המים הגיע
למאה מטר גובה, לפי פרסומים של אז,אז מאיפוא יגיעו המים לקו האדום, מהירח?
שירדן תעשה התפלה ליד עקבה ותרד מאתנו. וגם לנו לא יזיק עוד מספר מתקני הטפלה