לאחר שעמדה בהצלחה בכל הקריטריונים הנדרשים על ידי המשרד להגנת הסביבה
צילום: אתר המכללה
בכך הפכה המכללה למוסד האקדמי הראשון לקבל את הסמכת המשרד בשנת 2017, והמוסד הראשון בכלל במגזר הערבי. הקריטריונים לקמפוס ירוק כוללים: הקמת מועצה ירוקה שבה נציגים מהנהלת המשק, הנהלה אקדמית וסטודנטים; הקצאת שעות לימוד בנושא איכות הסביבה; פרויקט סביבתי קהילתי מתמשך; ושימוש מושכל במשאבים. משנת 2008 ועד היום הוסמכו 28 קמפוסים ירוקים.
במכללת אלקאסמי לחינוך בבאקה אל גרביה לומדים כ-3,000 סטודנטים, והיא מעניקה תואר ראשון ושני במגוון תחומי חינוך. במהלך לימודיהם כל הסטודנטים נחשפים לנושאי איכות הסביבה וקיימות. בהתנהלותה המכללה מטמיעה אורח חיים מקיים המשלב פעילות הן בקמפוס והן בקרב הקהילה, ובכך מקדמת את נושאי הקיימות בקרב מעגלי השפעה רחבים.
פרויקט הקמפוס הירוק במכללת אלקאסמי, המקודם זה שנים רבות על ידי אמנת אלקאסמי וראייתה, נועד להקנות ולהעצים ערכים בנושאי סביבה ושימורה בקרב קהילת המכללה. מטרת הפרויקט היא לבצע מהלכים המקדמים את הסביבה הירוקה ברחבי הקמפוס, תוך התמקדות בעשייה, ולהעלות את המודעות הסביבתית של הסטודנטים, חברי הסגל והעובדים בקמפוס, מתוך הבנה כי מודעות כזו תמשיך להשפיע גם מחוץ לגבולות הקמפוס, בבתים ובמקומות העבודה.
הפרויקט מנוהל על ידי וועדת המעקב לקמפוס ירוק ובראשותו של ד"ר הילאל זיד, מורכבת ממרצים, פקידים ונציגים מהסטודנטים. בנוסף, שותפים פעילים ומשמעותיים לעשייה הם אנשי אגודת הסטודנטים של המכללה, אשר לוקחים חלק מלא בפעילות וביוזמה, ומקיימים פעילות סביבתית שוטפת ברחבי הקמפוס.
יו"ר הוועדה וראש החוג להוראת המדעים, ד"ר הילאל זיד שקד על הפקת פעילויות ה"קמפוס הירוק" הכוללות חינוך והגברת המודעות לסביבה, חסכון במשאבים (מים, אנרגיה, מיחזור וכו'), מניעת זהום ועוד. הקמפוס הירוק של אלקאסמי מרכז את מגוון הפעילויות הסביבתיות המתרחשות בקמפוס, ומהווה מודל חיקוי לאוכלוסיית האזור ונקודת מפגש ליוזמות השונות ברחבי הקמפוס.