תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
מחלת שפעת העופות התפרצה בארבעה משקים בדרום
מערכת תשתיות 8 בדצמבר 2016 20:31 אין תגובות

המחלה התגלתה ביישובים עין צורים, רבדים, באר טוביה ושפיר, הנזק הכלכלי הינו כ- 10 מיליון ₪

Print Friendly, PDF & Email
מחלת שפעת העופות התפרצה בארבעה משקים בדרום
צילום אילוסטרציה: המועצה לענף הלול

משרד החקלאות מטפל בלולים בהתאם לנוהל שפעת עופות המופעל במחלות מסוג זה. להערכת המומחים, מקורה של המחלה היא מלשלשת של ציפורים נודדות חולות לאור נדידת מיליוני ציפורים החולפות בסתיו מעל ארצנו, והעברתה בין הלולים הסמוכים אחד לשני.

על מנת למנוע התפשטות המחלה העלולה לפגוע גם בחיי אדם מבוצע הסגר על מנת לבודד את הלולים ולמנוע הדבקה. כמו כן טוענים במשרד כי אין מנוס מלבד המתת כל העופות בלולים הנגועים תוך שמירה על ההנחיה שיש לפעול לכך שצער בעלי החיים יהיה ברמה המינימלית.

אין פגיעה באספקת העוף לחנויות, כיוון שהלולים הנגועים הינם כחלקיק האחוז מכלל אוכלוסיית העופות בישראל. במשרד החקלאות ממליצים לצרוך ביצים אך ורק מרשתות שיווק ומחנויות כשהן ארוזות בקרטון או בניילון מכל צד, ולאכול ביצים ובשר עוף רק לאחר שבושלו היטב. במידע שפרסם בעבר משרד הבריאות נאמר כי חימום עופות וביצים שעברו מעל 70°C, שאורך שניות ספורות, הורג את כל נגיפי השפעת ולכן בשר עוף וביצים מבושלים היטב אינם מהווים סיכון.

ההמלצות לגבי מדינות שמתועדות בהן התפרצות של שפעת עופות כוללות שמירה על כללי ההיגיינה הבאים: לוודא שעוף ותוצרי עוף מבושלים עד 70°C ושאין "חלקים ורודים" בתוך בשר העוף. בניגוד לחום, קירור או הקפאה לא הורגים את הנגיף. לבשל ביצים עד שהחלמון (הצהוב) קשה ולא נוזלי. לדאוג לנקות היטב את הידיים, וכל כלי ומשטחי ההכנה כדי למנוע העברת זיהומים.

 

Print Friendly, PDF & Email
חקלאות לולים משרד החקלאות שפעת העופות

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד