המחלה התגלתה ביישובים עין צורים, רבדים, באר טוביה ושפיר, הנזק הכלכלי הינו כ- 10 מיליון ₪
צילום אילוסטרציה: המועצה לענף הלול
משרד החקלאות מטפל בלולים בהתאם לנוהל שפעת עופות המופעל במחלות מסוג זה. להערכת המומחים, מקורה של המחלה היא מלשלשת של ציפורים נודדות חולות לאור נדידת מיליוני ציפורים החולפות בסתיו מעל ארצנו, והעברתה בין הלולים הסמוכים אחד לשני.
על מנת למנוע התפשטות המחלה העלולה לפגוע גם בחיי אדם מבוצע הסגר על מנת לבודד את הלולים ולמנוע הדבקה. כמו כן טוענים במשרד כי אין מנוס מלבד המתת כל העופות בלולים הנגועים תוך שמירה על ההנחיה שיש לפעול לכך שצער בעלי החיים יהיה ברמה המינימלית.
אין פגיעה באספקת העוף לחנויות, כיוון שהלולים הנגועים הינם כחלקיק האחוז מכלל אוכלוסיית העופות בישראל. במשרד החקלאות ממליצים לצרוך ביצים אך ורק מרשתות שיווק ומחנויות כשהן ארוזות בקרטון או בניילון מכל צד, ולאכול ביצים ובשר עוף רק לאחר שבושלו היטב. במידע שפרסם בעבר משרד הבריאות נאמר כי חימום עופות וביצים שעברו מעל 70°C, שאורך שניות ספורות, הורג את כל נגיפי השפעת ולכן בשר עוף וביצים מבושלים היטב אינם מהווים סיכון.
ההמלצות לגבי מדינות שמתועדות בהן התפרצות של שפעת עופות כוללות שמירה על כללי ההיגיינה הבאים: לוודא שעוף ותוצרי עוף מבושלים עד 70°C ושאין "חלקים ורודים" בתוך בשר העוף. בניגוד לחום, קירור או הקפאה לא הורגים את הנגיף. לבשל ביצים עד שהחלמון (הצהוב) קשה ולא נוזלי. לדאוג לנקות היטב את הידיים, וכל כלי ומשטחי ההכנה כדי למנוע העברת זיהומים.