"היכולת ליישם את החזון ולממש את היעדים יתאפשר ביתר שאת אם נצליח לפתח יכולת אגירת אנרגיה"
מנכ"ל משרד האנרגיה, שאול מרידור - צילום: ארן דולב, תשתיות
"השינוי המהותי שעשינו בשנה האחרונה בתחום האנרגיות המתחדשות הוא לקחת יעדים ממשיים, ישימים, לקבוע, להתחייב ולהכניס לתוכנית עבודה. אנחנו ממוקדים ביעד של עשרה אחוז ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות בשנת 2020, ו-17% בשנת 2030, כאשר מבחינתנו היעד הוא נקודת המינימום שאנחנו חייבים להגיע אליה ולא נקודת המקסימום.
אנחנו לא רק קובעים יעדים אלא מטפלים גם בחסמים. בחודשים האחרונים סרקנו עם מסרק דק את כל חסמי הממשלה המפריעים ליזמים במטרה למפות ולאחר מכן לייעל ולייצר מסלול לשחרור החסמים. אנחנו מתייחסים כל העת לעולם הסולארי, אבל יש לזכור גם כי עולם הרוח הוא חלק מהאנרגיות המתחדשות ועלינו להבין כי ככל שנגוון את מקורות ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות נצליח להגדיל את העוגה.
היכולת ליישם את החזון ולממש את היעדים יתאפשר ביתר שאת אם נצליח לפתח אגירה. זה שינוי פרדיגמה במשק העולמי. שיוביל אותנו למחוזות אחרים. אנחנו פועלים בתחומי המחקר והפיתוח להגיע לכך. אחת הגבעות שעוד לא כבשנו ובה פוטנציאל גדול הוא נושא ההתייעלות האנרגטית. כל העולם מתעסק באנרגיות מתחדשות ואנחנו נוסיף את החשיבות של הקווטש שלא נצרך.
בחודש הקרוב נפרסם להתייחסות הציבור את התוכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית עד 2030 והיא תהווה את ההתקדמות למימוש היעד של 17% התייעלות אנרגטית. מעבר לתוכניות הלאומיות אני רואה פוטנציאל אדיר ביכולת של כל אדם לנהל את צריכת האנרגיה שלו במכשיר הסלולר שלו. בניהול חכם גם של הרשת וגם של הצרכן שלוקח חלק פעיל, טמון עתידנו".