תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
בעקבות כשלון המכרז: כנס חירום בכנסת בנושא מיכל האמוניה במפרץ חיפה
מערכת תשתיות 21 בנובמבר 2016 18:26 אין תגובות

מנכ"לית 'צלול' מאיה יעקבס "סגירת מיכל האמוניה – "קוביית הדומינו" הראשונה שתוביל לניקוי מפרץ חיפה"

Print Friendly, PDF & Email
בעקבות כשלון המכרז: כנס חירום בכנסת בנושא מיכל האמוניה במפרץ חיפה

עמותת צלול קיימה כנס חירום בכנסת בנושא כשלון הממשלה לסגור את מיכל האמוניה המיושן והמסוכן במפרץ חיפה בשיתוף עם יו"ר "יש עתיד" ח"כ יאיר לפיד, ראש עיריית חיפה יונה יהב וראשי ערים נוספים. הכנס התקיים לאחר שבשבוע שעבר הודיע המשרד להגנת הסביבה כי המכרז להקמת מפעל אמוניה בנגב נכשל. כשלון המכרז יוצר חוסר ודאות באשר לקיום החלטת הממשלה לסגור את המיכל, והמשמעות היא ש-12 אלף טונות של גז נפיץ ורעיל ימשיכו לסכן את רבבות תושבי האזור בשנים הקרובות.

בכנס אמרה מנכ"לית "צלול", מאיה יעקבס: "חברת חיפה כימיקלים היא האחראית העיקרית למצב אליו נקלענו היום. היא גררה רגליים, ערמה קשיים והעלתה דרישות במטרה לעכב את סגירת המיכל, מתוך ידיעה ברורה שאין פתרון חלופי ריאלי. בחברה יודעים שסגירת המיכל משמעותה סגירת המפעל במפרץ חיפה, מהלך שיעלה לה מאות מיליוני שקלים. חיפה כימיקלים מסכנת את תושבי חיפה מתוך אינטרס כלכלי צר, וכל תושבי האזור הם בני ערובה שלה.

"היתר הרעלים של מיכל האמוניה יפוג בתוך חודש וחצי, ואנו מתנגדים בכל תוקף להארכתו. אנו מעריכים שבעקבות כך תבוא עתירה של החברה לבתי המשפט וניסיון נוסף לעכב את המהלך. יש לעשות כל מאמץ למנוע זאת ולאבד שוב זמן יקר. המיכל הזה מיושן, ולמעשה פג תוקפו והוא מסכן את הציבור.

"אנו דורשים להפקיע את הטיפול בנושא מידיו של המשרד להגנת הסביבה – שמלכתחילה לא היה הגורם המתאים – ולהקים ועדת הסרת חסמים בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, ובהשתתפות מנכ"לי משרדי האוצר, הכלכלה, האנרגיה והגנת הסביבה, על מנת להבטיח שבזבוז הזמן המיותר לא יחזור על עצמו.

"מיכל האמוניה הוא רק אחת מתוך שורה של מחדלים סביבתיים חמורים במפרץ חיפה – אך הוא הקל ביותר לפתרון. סגירת המיכל המיושן והמסוכן הזה תהיה "קוביית דומינו" ראשונה שתניע אחריה מהלך מקיף לתיקון מכלול המחדלים הסביבתיים באזור. שלוש שנים לא הצליחו ממשלת ישראל והמשרד להגנת הסביבה להתמודד עם הבעיה וברור לכל שסגירת המיכל היא הפתרון הדרוש כעת. זו תהיה נקודת של תקווה לציבור שלם של ישראלים שחיים יום יום בצילה המאיים של פצצה מתקתקת. הגיע הזמן לשים סוף למחדל המיותר הזה".

"הממשלה לא תבטיח את שלום תושבי מפרץ חיפה באמצעות פרסום מכרזים ללא סוף"

חברת הכנסת יעל כהן פארן (המחנה הציוני), יו"ר השדולה למען תושבי מפרץ חיפה, השתתפה בכנס ואמרה " 7 פעמים ניסתה הממשלה להעביר את מכרז האמוניה ו-7 פעמים נכשלה. זה המקום להדגיש בפני הממשלה שהיא לא תבטיח את שלום תושבי מפרץ חיפה באמצעות פרסום מכרזים ללא סוף. הגיע הזמן לעצור את הפארסה הזו ולהוביל לסגירת המיכל לאלתר, ללא תלות בהקמת מפעל ליצור אמוניה ומבלי להמתין לכישלונו של מכרז נוסף. תושבי מפרץ חיפה ממתינים כבר מספיק שנים כשהסכנה מהמיכל מרחפת מעל לראשיהם"

חברת הכנסת פנתה במכתב לשר האוצר והכלכלה משה כחלון ומנתה בפניו את הסיבות לכשלון המכרז לפינוי מיכל האמוניה "הסיבות לכשלון המכרז הם מחירי הגז הגבוהים שנקבעו במתווה הגז, סירובה של חיפה כימיקלים להתחייב לקנות את האמוניה, ושאלת ההגבלים העסקיים. הייתה זו הפעם השביעית בה פורסם המכרז ונכשל ולפיכך אין טעם לדחות פעם נוספת את סגירת המכרז כאשר הדבר אינו מניב פירות ובעצם מאפשר בעקיפין את המשך סיכון התושבים."

חברת הכנסת הציעה חלופות למיכל האמוניה:

א. סגירת מיכל האמוניה וסגירת חיפה כימיקלים תוך מתן פיצוי הולם לבעלי המפעל. זאת, לנוכח העובדה כי אין הצדקה לסכנה שבפעילות המפעל בתחומי ישראל, גם אם נשקלל את מרכיב התעסוקה והרווחיות, כאשר חומרי הגלם מיובאים פעמים רבות במלואם והתוצרת מיוצאת ברובה.

ב. חלופת סגירת מיכל האמוניה ומעבר ליצור מקומי של אמוניה מאוריאה, גם אם יהיה צורך בסבסוד ההליך. היצור יעשה באתר הצריכה ולפי כמות הצריכה המידית, ללא צורך באחסנה ובשינוע.

ג. הקמת המפעל ליצור האמוניה בדרום באמצעות חברה ממשלתית, באופן שיפטור את התלות בחברות פרטיות, שעד כה לא מראות נכונות להיכנס למכרז עקב העדר רווחיות. יש לציין כי פתרון זה עדיין יצריך שינוע ואחסון גדולים יחסית שיסכנו חיי אדם רבים"

 

Print Friendly, PDF & Email
חיפה כימיקלים מאיה יעקבס מיכל האמוניה מפרץ חיפה עמותת צלול

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס