בעתיד התאורה תתאים את עצמה לסיטואציות חברתיות, מצב הרוח או מצב העייפות
בכנס של געש תאורה אשר עסק בנושא חדשנות בתאורה וקישוריות בעידן האינטרנט של הדברים, אמר נחום אפל, מנהל מחלקת הנדסה ופיתוח בחברה, כי מהפכת ה-LED, שהיא אחת המהפכות המעניינות ביותר שעוברת התעשייה, כבר הושלמה. המהפכה הנוכחית, לדבריו, היא מהפכת הקישוריות, הבקרה וממשק המשתמש.
חלק מהמגמה הזאת היא לייצר תאורה מוכוונת אדם ומשימה: התאמת התאורה לקהלי יעד שונים (צעירים/מבוגרים), גוון אור משתנה (Tunable White) להגברת פריון העבודה, ושיפור הביצועים בקרב עובדים ותלמידים. במבט לעתיד טכנולוגיות נוספות, כמו למשל סריקת פנים, ישולבו במערכות תאורה – והיא תתאים את עצמה לסיטואציות חברתיות, מצב הרוח או מצב העייפות.
מנכ"לית המועצה לבנייה ירוקה הילה בייניש, שפתחה את הארוע, דיברה על הקשר ההדוק בין תאורה חסכונית להתייעלות אנרגטית ובנייה ירוקה. לדבריה, עד שנת 2023 ישראל תכפיל את השטח הבנוי עם עוד 400,000 יחידות דיור – מה שיחייב התייעלות אנרגטית משמעותית בבניינים, שצורכים 30%-40% מצריכת האנרגיה הכללית. בין השאר סיפרה בייניש על פרויקט "אור ירוק" לשדרוג מערך תאורת הרחוב לתאורת LED ברחבי הארץ.
פאולו מונטנולי, מנהל פיתוח עסקי בחטיבת רכיבי התאורה של פיליפס, הסביר כיצד כל מוצרי התאורה הקונבנציונלית נעלמים: תאורת LED היוותה 25% ממכירות מוצרי החטיבה ברבעון הראשון של 2016, והצפי לשנת 2020 הוא שמוצרי LED יהוו 74% מסך המכירות. "העולם זקוק לערים יותר יעילות אנרגטית, וזקוק לקיימות", אמר. "אם 20% מצריכת האנרגיה העולמית מגיעה מתאורה, תאורת LED יכולה למלא תפקיד מכריע בהתייעלות אנרגטית כיוון שביכולתה לחסוך עד 80% בצריכת החשמל. מדידת אנרגיה חשובה יותר ויותר בשל שינויי רגולציה", הוסיף מונטנולי. לדבריו לצד הצורך ביעילות אנרגטית, עדיין 1.1 מיליארד אנשים בעולם חיים בתנאים של "מצוקת אור" (Light Poverty).
.