גם פעילי עמותת אנונימוס הפגינו הבוקר מול הכנסת לקראת דיון בנושא בועדת הכלכלה
שורה של מדענים ואנשי אקדמיה, מהאוניברסיטה העברית, מבית הספר למדעי הים ברופין, מהמכון לחקר ימים ואגמים, מאוניברסיטת בן גוריון ומאוניברסיטת חיפה, פנו ליו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, בבקשה לאשר את תקנות הדיג, שאמורות להגיע לאישור הוועדה הבוקר. בפנייתם כותבים המדענים ואנשי האקדמיה: "אנו, העוסקים במחקר הים התיכון, מודאגים מאוד ממצבו האקולוגי העגום, וחשוב לנו להבהיר כי לדיג יתר חלק עיקרי בהגעה למצב זה. ידוע לנו כי לאחר שנים רבות של היעדר ניהול ממשי של הדיג בים התיכון, הגיש שר החקלאות לאישור הכנסת תקנות דיג חדשות. אנו מבקשים להדגיש בפניך את הדחיפות והחשיבות של אישור תקנות אלה.
מצב הדגה בים התיכון הוא קשה, בעקבות דיג יתר ודיג בשיטות פוגעניות, הגורם לנזקים ישירים ומערכתיים למערכת האקולוגית. הדבר פוגע, בראש ובראשונה, בדייגים עצמם, שסובלים מדגה מידלדלת. על מנת להתמודד עם המשבר, יש לאשר בדחיפות ניהול בר קיימא של משאב הדגה, הכולל מספר עקרונות, כמו השבתת צי המכמורות למשך עונת הרבייה, מגבלות על דיג במים רדודים, השבתה של כל שיטות הדיג בשיא עונת הרבייה, למשך 3 חודשים, מניעת דיג לוואי של חיות מוגנות ועוד. במקביל, יש חשיבות רבה בקידומם של אזורים סגורים לדיג ושל שמורות טבע ימיות, על פי תכנית האב של רשות הטבע והגנים".
גם פעילי עמותת אנונימוס לזכויות בעלי-חיים הפגינו הבוקר מול הכנסת, בקריאה לאשר את תקנות הדיג בדיון להחיל מגבלות על דיג בעונת הרבייה ובאמצעות ספינות מכמורת. מאנונימוס נמסר: "ספינות מכמורת גוררות על קרקעית הים רשתות שלוכדות המוני בעלי-חיים ללא הבחנה. רשתות אלו הורגות בכל שנה מיליוני דגיגים, שכמחציתם אינם משווקים למאכל אלא מושלכים מתים לים, וכן קוטלות צבי ים ובעלי-חיים ימיים נוספים. אנו קוראים לחברי ועדת הכלכלה לגלות אכפתיות ולפעול למניעת הרג מיותר של בעלי-חיים, שעבור תעשיית הדגים הם אינם יצורים חיים ומרגישים אלא לא יותר מפסולת".
זו לא יכולה להיות פעולה של מדינה אחת – חסר משמעות אם אין החלטה של הרבה מדינות, אשר לוחצות על האחרות להצטרף.
הכתבה אינה מזכירה את המצב במדינות אחרות.