לדבריו בשנה האחרונה הופחתו כמחצית ההליכים הבירוקרטיים הכרוכים בקבלת אישורים ורישיונות ליבוא
עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה ויו"ר הוועדה אשר עסקה בבחינת חסמי היבוא לישראל והמלצותיה אומצו על ידי הממשלה, הציג הבוקר את חלקם של משרדי הממשלה בתהליך יישום הרפורמות ביבוא, התקדמותם והשפעת רפורמות אלו על המשק והצרכנים. בבסיסן של הרפורמות עומדות הקלות משמעותיות בבדיקות היבוא של מוצרים לישראל והעברת האחריות על טיבן ליבואנים, תוך מעבר להצהרה של היבואנים והגברת האכיפה של הרגולטורים בשווקים עצמם, תוך כדי ניהול סיכונים מושכל.
בכנס שקיימו הבוקר משרד הכלכלה והתעשייה ואגוד לשכות המסחר הציג לנג ממצאים, לפיהם בעקבות הרפורמה במוצרי תעבורה, ההליכים הבירוקרטיים הכרוכים בקבלת אישורים ורישיונות ליבוא פחתו בשנה האחרונה ב- 45% והזמן לקבלתם הצטמצם ב- 70% רפורמות נוספות צפויות להשפיע גם על עלויות היבוא של מוצרי תקשורת אלחוטיים שערכם נאמד בכ- 13 מיליארד ₪, תמרוקים, הנמכרים בשוק המקומי בהיקף של כ- 8 מיליארד ₪ בשנה, ומוצרי חשמל שערכם נאמד בכ- 6 מיליארד ₪ בשנה.
לדברי לנג, משרד הכלכלה פעל והביא בשנים האחרונות להסרת רשמיות יותר מ- 60 תקנים ששימשו חסמי סחר ביבוא לישראל ובמקביל מנע תקנים חדשים הכוללים הטיות מן התקינה הבינלאומית ועלולים להוות חסמי סחר. בנוסף, בוטלה חובת הבדיקה של יותר מ- 270 דרישות ייחודיות בתקנים רשמיים, אשר הועברו למסלול תצהירי היבואנים. כיום פועל המשרד לבחינת פתיחת ענף בדיקות התקינה לתחרות, זאת מאחר וכיום, כל בדיקות התקן למוצרים מיובאים מבוצעות רק על ידי מכון התקנים.
לדברי דני טל, מנהל מינהל היבוא במשרד הכלכלה והתעשייה, מדובר בשינויי מהותי במדיניות היבוא של מדינת ישראל, לו השפעה צפויה ומשמעותית על מחירי מוצרי היבוא, התחרות בשווקים ויוקר המחיה. עקרונות המדיניות העומדים בבסיסם על המלצות וועדת לנג, באו לידי ביטוי ברפורמת היבוא שעברה בתחום המזון והם צפויים להתממש גם ביבוא מוצרי תעבורה, מוצרי קוסמטיקה, תקשורת, מוצרי חשמל לבית ומוצרים אחרים המיובאים בכפוף להגדרות התקינה. לדבריו במקביל ליישום המלצות וועדת לנג בתחום היבוא, וקידום הרפורמות במשרדי הממשלה בהתאם להחלטת הממשלה, פוע