לטענתם היוזמה תביא לפגיעה משמעותית בשכר העובדים ובפעילות הכלכלית במשק
שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים: "זהו ניסוי מסוכן בכלכלה הישראלית. בתנאי המשק הנוכחיים הניסוי עלול להסתיים בפגיעה ישירה בעסקים ובעובדים גם יחד ולהוביל לפיטורים במשק"
ארגוני המעסיקים בישראל – בהם נשיאות הארגונים העסקיים, התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר, להב, איגוד התעשייה הקיבוצית, התאחדות האיכרים והחקלאים, התאחדות המלאכה והתעשייה ועוד- פנו הבוקר (ה') לועדת שרים לחקיקה בכנסת וקראו לשרים חברי הועדה לדחות באופן מוחלט את היוזמות לקיצור שבוע העבודה בישראל שאמורות לעלות לדיון בוועדה ביום א' הקרוב (29.5), כולל הצעת החוק של ח"כ אלי כהן (כולנו), להוסיף 6 ימי שבתון בשנה.
מבדיקה כלכלית שערכה התאחדות התעשיינים, עולה כי במידה והצעת החוק תיושם במלואה (6 ימי שבתון), היא תוביל לנזק כלכלי עצום למשק הישראלי, בהיקף של 8 מיליארד שקלים נטו בשנה (נטו- בניכוי התועלת הכלכלית כתוצאה מיישום החוק- שעומדת על 2.5 מיליארד שקלים).
נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, כתב במכתבו לחברי ועדת שרים לחקיקה כי "יש לדחות כליל את הצעת החוק. המעסיקים והתעשיינים ביניהם הגיעו לקצה היכולת להכיל עליות העסקה נוספות ולכן הצעת חוק זו מנותקת לחלוטין מהמצב של המשק הישראלי. תמיכה בהצעה זו תוביל לפגיעה אנושה ביכולת של המגזר העסקי לייצר מקומות תעסוקה, פגיעה בשכר במשק, פיטורי עובדים וכן לעליית מחירי המוצרים המיוצרים בישראל. זאת בייחוד על רקע ההאטה הכלכלית המשמעותית בה מצוי המשק הישראלי ומיקומו הנמוך של המשק הישראלי במדד עשיית העסקים העולמי".
מנכ"ל התאחדות בעלי המלאכה והתעשייה, ניר קליגר, הוסיף כי "מניתוח כלכלי עולה שהנזק למגזר העסקים הקטנים כתוצאה מקביעת יום ראשון כיום חופשי, במונחי אובדן פדיון נאמד ב- 609.1 מליון שקל. כמו כן המעבר לקביעת יום ראשון כיום חופשי במקום יום שישי יגרום בהכרח לעלייה בעלויות הייצור עקב הקטנת זמן העבודה והפגיעה בפריון העבודה, והעלייה בהוצאות השכר ליחידת ייצור. כתוצאה מכך צפויה להיגרם שחיקה ברווחיות העסקים היצרניים הקטנים בשיעור של 1.1% -1.8%".
מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית, אודי אורנשטיין, כתב כי "אנו באיגוד רואים בדאגה את המשך הפגיעה התחרותיות המפעלים והעמסת עלויות נוספות על העלויות הקיימות היום…אנו שותפים לרצון של חברי כנסת לקיים מערכת עבודה הוגנת ופתוחה עם העובדים, אך לדעתנו זאת כבר קיימת היום במסגרת החוקים הקיימים".
נשיא להב, עו"ד רועי כהן כתב כי "הצעת החוק משקפת מודל שאינו מוכר או מקובל במדינות המפותחות, לפיו שבוע העבודה מתקצר אחת לחודש או אחת לתקופה, דבר שעלול לעמדתנו, ליצור אי סדר ואי ודאות בשוק העבודה וכן לפגוע ברצף הנדרש לתהליכי ייצור רבים במשק".
ארגוני המעסיקים, התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר, להב, איגוד התעשייה הקיבוצית, התאחדות האיכרים והחקלאים, התאחדות המלאכה והתעשייה