התחרות מיועדת לחברות הזנק המפתחות כלים להסבת מפעלים קיימים
קרן הון הסיכון אסטר קפיטל (Aster) מכריזה על תחרות חברות הזנק המפתחות כלים לקידום מפעלי תעשייה וייצור קיימים והפיכתם למפעלי ייצור דיגיטאליים. חמש עד עשר חברות שייבחרו מבין הנרשמים לתחרות על ידי נציגות הקרן בישראל, יזכו באפשרות להציג את רעיונותיהן בפני מומחי אסטר, במהלך כנס Viva Technology, שייערך בסוף יוני בפאריס.
החברה הזוכה, תוזמן לשבוע הדרכה וליווי של צוות מומחי אסטר בצרפת או בארה"ב, במהלכו יתקיימו מפגשי עבודה בתחומי הפיתוח הבינלאומי, בניית תוכנית עסקית ואסטרטגיות גיוס הון. בנוסף, ייפגשו הזוכים עם החברות השותפות באסטר: שניידר אלקטריק, העוסקת בניהול אנרגיה ואוטומציה, אלסטום וסולביי – על מנת לבחון הזדמנויות עסקיות משותפות, יזכו להכרות עם החממות הטכנולוגיות של אסטר הפועלות בצרפת ובארה"ב, וייהנו ממסע יחסי ציבור בצרפת. שניידר אלקטריק השקיעה בעבר במגוון פיתוחים וחברות ישראליות ומקדמת שיתופי פעולה טכנולוגיים עם לקוחות שניידר ברחבי העולם.
חברות הזנק ישראליות המסוגלות לתרום לקידום התחומים האלה, מוזמנות לפנות לקרן אסטר קפיטל, על מנת להשתתף באירוע בפאריס. התחרות מיועדת לחברות שבידיהן פתרונות מוכנים לשימוש, הפועלים כבר בשירותם של לקוחות משלמים. חמש החברות שייבחרו בשלב הראשון של התחרות, ייבחנו על ידי חבר שופטים הכולל את אנשי אסטר ומומחי תעשיה. תהליך ההערכה יתבסס על איכות הצוות המפתח, הפתרון, בשלות המערכת והרלוונטיות של מקרי המבחן והשימוש בפועל הנעשה במערכת, שיוצגו במסגרת התחרות.
סטיב אלבז, מנהל הפיתוח העסקי בשניידר אלקטריק מסביר כי עולם תעשיות הייצור ניצב בפני שינוי עמוק, הנובע מהרחבת מסגרות התקשורת והרשתות המקשרות בין אנשים, מכונות ודברים. "השחקנים הפועלים בתחום נדרשים לאמץ את הטכנולוגיות הנכונות, שיאפשרו להם לצלוח את תהליך השינוי הדיגיטלי ולהרחיב את מסגרת הכיסוי והפעילות שלהם, מהעולם הפיזי אל המרחב הדיגיטלי, תוך מימוש היתרונות והבטחת החזר גבוה להשקעותיהם".
יצירת ערך מוסף חדש סביב פעילות הייצור, עשויה לכלול מינוף פתרונות בעולם האינטרנט של הדברים (IoT) על מנת להבטיח אופטימיזציה של שרשרת האספקה, איכות משופרת של המוצרים ותפקוד יעיל של נכסי הייצור. כלי וירטואליזציה, מאפשרים סימולציות ובדיקת מוצרים בעולם הווירטואלי, ככלי ליישום שיטות תכנון משופרות. אוטומטיזציה של מפעלי ייצור, המתאפשרת בעזרת כלי בינה מלאכותית ורובוטים המשתפים פעולה זה עם זה, מעודדת ארגון מחדש של תעשיות ותהליכים – ומשנה את פני המפעל הבודד. מכלול הפעילויות האלה, מחייב להתנהל בסביבה מאובטחת, להבטחת שלום העובדים ושלמות סביבת הייצור.
אסטר משקיעה בחברות המפתחות פתרונות או מודלים עסקיים בתחומי האנרגיה, התקשורת הניידת וניהול המשאבים. הקרן פועלת בסאן פרנציסקו, פאריס ובייג'ינג, ומנהלת יותר מ- 300 מיליון דולר בשורת קרנות, אותן גייסה מחברות בינלאומיות וממשקיעים מוסדיים. מאז נוסדה, בשנת 2000, השקיעה אסטר קפיטל ביותר מארבעים חברות.
חברות סטארט- אפ ישראליות מוזמנות להגיש מועמדות עד לתאריך ה23.5 בלינק:
http://www.vivatechnologyparis.com/challenges/195