מנכ"ל משרד ראש הממשלה דיבר בכנס חדרה לאנרגיה אנרג'יטק על מתווה הגז וביטולו על ידי בג"ץ: "המעבר של המשק לגז טבעי הוא מהלך אסטרטגי עם תועלות עצומות אבל הוא עדיין בראשיתו. גם כשנפתור את סוגיית המתווה נהיה בסוף ההתחלה ולא בתחילת הסוף"
מנכ"ל משרד רה"מ: "סעיף היציבות במתווה הגז נדרש עקב משבר אמון בין המגזר העסקי לממשלה"
מנכ"ל משרד ראש הממשלה דיבר בכנס חדרה לאנרגיה אנרג'יטק על מתווה הגז וביטולו על ידי בג"ץ: "המעבר של המשק לגז טבעי הוא מהלך אסטרטגי עם תועלות עצומות אבל הוא עדיין בראשיתו. גם כשנפתור את סוגיית המתווה נהיה בסוף ההתחלה ולא בתחילת הסוף"
מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר הגיע למליאת הסיכום של כנס חדרה אנרג'יטק שהתקיים אתמול (ב'), במלון הילטון בתל אביב. גרונר שטח את משנתו הרחבה בנוגע למדיניות הגז של ממשלת ישראל תוך התייחסות לאופן יישומה. "מעבר המשק לגז טבעי הוא מהלך אסטרטגי עם תועלות עצומות אבל הוא עדיין בראשיתו. משימתנו היא לדאוג לביטחון אנרגטי על ידי יצירת תנאים לפיתוח מאגר לווייתן, גיוון מקורות, ארבעה ספקים עם ארבע כניסות מהים אל החוף, תחרות משוכללת לטובת הצרכן, חיבור למדינות האזור ועידוד מדינות מתונות", הדגיש.
"המעבר של המשק לגז טבעי הוא מהלך אסטרטגי עם תועלות עצומות אבל הוא עדיין רק בראשיתו. גם כשנפתור את סוגיית המתווה נהיה רק בסוף ההתחלה ולא בתחילת הסוף", הוסיף. בהמשך ציין גרונר כי מחויבותנו היא להגביר ביקושים בקרב כמה שיותר מקורות וגורמים ביישום נרחב ולא רק בייצור חשמל".
בהתייחסו לפסיקת בג"צ משבוע שעבר, אמר גרונר: "אני מבקש מכם להסתכל באופן רחב על העתיד ועל משק האנרגיה כי זה עוזר באמת להכניס את החלטת בג"צ לפרופורציות הנכונות. בסופו של דבר – בג"צ אישר באופן גורף את רובו המכריע של המתווה, וגם את הטענות שלנו. פתאום התחילו להבין שלא ניתן לאפשר לכל רגולטור לפעול באופן עצמאי תוך שהוא מתמקד באינטרס צר אחד ולא במכלול. חשוב מאוד להבין שסעיף היציבות הוא אמצעי ולא מטרה, שנדרש לצערי על ידי החברות, בעקבות משבר אמון בין המגזר העסקי למדינה", אמר נחרצות. "אנחנו בוחנים בימים אלה את המשמעויות של ההחלטה- ואיך ניתן להשיג את תכלית היציבות באמצעים אחרים".
כנס חדרה אנרג'יטק שמתקיים במלון הילטון תל אביב עוסק בנושאים הבוערים בענף המשלבים בין עולם האנרגיה לעולם הטכנולוגיה: הקשר בין אנרגיה למים; אנרגיה מבוזרת ועתיד השירותים; פתרונות סייבר למגזר האנרגיה; רציפות והמשכיות באנרגיה; אנרגיה ושינויים אסטרטגיים בים התיכון; תחבורה חכמה; בחירת דלקים בתחבורה; אנרגיה מתחדשת ואחסון אנרגיה; אבטחת תשתיות קריטיות של אנרגיה; האיטגרטור מזרח תיכוני איזורי לאנרגיה; השקעות חדשנות אנרגטית; חסכון באנרגיה; חדשנות ורגולציה; בניית המערכת האקולוגית של הגז הטבעי בישראל; אוריינות אנרגיה. הכנס נערך בחסות משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, משרד החוץ, בשיתוף חדרה עיר עם אנרגיה, המכון לאנרגיה וסביבה, המנהל לתחליפי נפט לתחבורה במשרד ראש הממשלה, חברות אנרגיה מובילות, קרנות הון סיכון ועוד.