ברקע חשש לעלייה בפליטות של מזהמים מחוות מכלי תש"ן (תשתיות נפט ואנרגיה), המשרד להגנת הסביבה דורש תנאים נוספים לפעילות תש"ן בחוות אלרואי בסמוך לקריית טבעון
יוקשחו תנאי זיהום האוויר של תש"ן: המפעל יצטרך להרחיב את היקפי הבדיקות
ברקע חשש לעלייה בפליטות של מזהמים מחוות מכלי תש"ן (תשתיות נפט ואנרגיה), המשרד להגנת הסביבה דורש תנאים נוספים לפעילות תש"ן בחוות אלרואי בסמוך לקריית טבעון
בתמונה: מכלי תש"ן, סמוך לקרית טבעון. קרדיט: המשרד להגנת הסביבה
המשרד הוציא ביום א' השבוע תנאים חדשים ברישיון עסק למפעל תש"ן, המחייבים את המפעל לבחון באופן מקיף ומעמיק את הפליטות מחוות המיכלים ולהרחיב את היקפי הדיגומים של הפליטות לאורך השנה.
שלמה כץ, מנהל מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה: "ההחמרה בתנאי פעילות המתקן הינה הכרח לשמירה על בריאות התושבים, לאחר שבעת האחרונה התקבלו תוצאות ניטור של תחנת הניטור הניידת של איגוד ערים להגנת הסביבה מפרץ חיפה, שנערך במשך חודשיים, והראו כי בסמיכות לחוות המיכלים נמדדים ערכים מדאיגים של מזהמים מסרטנים, כמו בנזן, שמקורם באזור שבו ממוקם המתקן. אנו נמשיך לעקוב אחר פעילות המתקן, ואם נמצא כי הפעילות המתקיימת בו מביאה לערכים שיש בהם חריגה מהערכים המותרים, ובכך מסכנת באופן ממשי את בריאות התושבים, לא נהסס לנקוט נגדו בהליכים מחמירים עוד יותר" .