מנכ"ל חברת החשמל: "בלי רפורמה לא נוכל לקלוט עובדים – ועד אז צריך את הסכמת ההסתדרות". ח"כ יעל כהן פארן התייחסה לעיכובים ברפורמה ואמרה כי "המטרה של האוצר, כמו שנאמר לי, זה להרעיב את הדינוזאור ולגרום לחברה להיות כל כך רעבה שתסכים לכל הסדר"
יו"ר ועדת הכלכלה על פיטורי עובדי חברת החשמל: אפנה ליו"ר ההסתדרות כדי לבחון פתרונות
מנכ"ל חברת החשמל: "בלי רפורמה לא נוכל לקלוט עובדים – ועד אז צריך את הסכמת ההסתדרות". ח"כ יעל כהן פארן התייחסה לעיכובים ברפורמה ואמרה כי "המטרה של האוצר, כמו שנאמר לי, זה להרעיב את הדינוזאור ולגרום לחברה להיות כל כך רעבה שתסכים לכל הסדר"
בתמונה הראשית: ועדת הכלכלה הראשונה לכנסת ה-20. מימין: יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל, יו"ר הכנסת ח"כ יולי אדלשטיין. צילום: ועדת הכלכלה
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, דנה היום בפיטורי עובדים זמניים בחברת החשמל ובמעמדם של העובדים הארעיים בחברה, זאת לאחר שלאחרונה פיטרה החברה עובדים שהועסקו בחוזים זמניים. היו"ר כבל אמר כי בעקבות פניות של חברי כנסת ופניות מהציבור החליט לקיים את הדיון, והוסיף כי הדבר הזה חוזר על עצמו וצריך לטפל בזה עד שתצא הרפורמה לדרך.
ח"כ עמיר פרץ אמר כי התופעה הזו, שעובדים שחתומים על חוזה ל-5 שנים מפוטרים, חוזרת על עצמה ולא מסייעת לעובדים הללו שמרגישים שהם קשרו את גורלם עם החברה.
ח"כ חמד עמאר הוסיף כי חברת החשמל לא עומדת בחובה בהתאם לחוק שהוא קידם לייצוג דרוזים וצ'רקסים, ולכן מפתיע אותו שהיא בוחרת לפטר דווקא עובדים מוכשרים מהעדה.
ח"כ זוהיר בהלול ציין כי צריך למצוא את הדרך להשאיר בעבודה את האנשים שהצטיינו, והוסיף כי אם מתוך 13 אלף עובדי החברה רק 2-3 אחוזים הם בני מיעוטים זה אומר דרשני.
ח"כ יעל כהן פארן התייחסה לעיכובים ברפורמה ואמרה כי "המטרה של האוצר, כמו שנאמר לי, זה להרעיב את הדינוזאור ולגרום לחברה להיות כל כך רעבה שתסכים לכל הסדר". היא מתחה ביקורת על כך ואמרה כי זה יהיה גרוע מאוד אם החברה בסוף רק תשרוף פחם.
רינת איזן שאול, שכתבה מכתבים רבים לכל חברי הכנסת בשם בעלה שפוטר, אמרה כי פנתה גם למנכ"ל החברה ולבכירים נוספים, כדי לסייע לה במצוקתם. אייל נחמן, תושב אופקים שעבר בחברה לסרוגין 15 שנה, אמר כי במהלך העבודה נפגעה עינו ומצבו לא יאפשר לו למצוא שום עבודה מסודרת אחרת ולפרנס בכבוד את משפחתו. יוסף מוראד, שעבר 6 שנים בחברה, אמר כי העובדים מוצאים את עצמם בחוץ בגלל שאין רפורמה ואין תקנים.
מנכ"ל חברת החשמל, עופר בלוך, התייחס לדברים ואמר כי הוא מתמודד עם העובדים יום יום ושעה שעה. הוא הוסיף כי העובדים הם לא מספר מבחינתו והוא מכיר כל מקרה ומקרה, אך אמר כי אם החברה לא תוכל להחזיר את חובותיה היא תהייה במצוקה גדולה. "אם לא יהיה מהלך של רפורמה שתבריא את החברה לא נוכל לעסוק בצורה רצינית בקליטה מאסיבית של עובדים", אמר.
היו"ר כבל ביקש לבדוק אם אפשר לייצר מצב שבו העובדים שפוטרו יוכלו לחזור במקום עובדים שנקלטים מחדש, וזאת עד שהרפורמה תצא לפועל. בלוך השיב כי ניתן יהיה לקלוט עובדים בחזרה רק בהסכמת ההסתדרות ועם הסכם קיבוצי מיוחד. היו"ר כבל הגיב לכך ואמר כי בכוונתו להירתם לכך באופן אישי ולפנות ליו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, כדי לבחון כיצד ניתן לסייע לעובדים עד שהרפורמה תצא לדרך.
באשר לעיכובים ברפורמה אמר היו"ר כבל כי "לא נרפה מהמאמץ לדחוף את הרפורמה והעובדה שהממשלה לא עושה את זה היא פושעת". עם זאת הוא הוסיף כי עד אז צריך לטפל בעובדים הזמניים.
המדינה חייבת להעביר לחברת החשמל את התמורה לחובות של הפלשתינאים וגם תשלום עבור ההולכה של החשמל מהיצרנים הפרטיים שאם לא אפשר לתבוע את הייצרנים בגין עשיית עושר שלא כדין!