אנרגיית הרוח המותקנת של יפן צפויה לגדול פי שלוש בשנים הקרובות ולהגיע מ-3 ג'יגה-וואט של אנרגיית רוח ל-10 ג'יגה-וואט של אנרגיית רוח
יפן תשלש את אנרגיית הרוח שלה עד שנת 2020
אנרגיית הרוח המותקנת של יפן צפויה לגדול פי שלוש בשנים הקרובות ולהגיע מ-3 ג'יגה-וואט של אנרגיית רוח ל-10 ג'יגה-וואט של אנרגיית רוח
בתמונה הראשית: אנרגיית רוח. קרדיט: שאטרסטוק
כדי לעמוד ביעדי הפחתת הפליטות שלה, ממשלת יפן מחפשת להגדיל את צריכת החשמל שלה ממקורות אנרגיה מתחדשת, שעומדת כיום על 3%, למעט כוח הידרו, ל-15% עד שנת 2030. אנרגיית רוח סיפקה רק 0.5% מצריכת החשמל ביפן בשנת 2014, בהשווה ל-39% בדנמרק, 9.6% בארה"ב ו-2.8% בסין. הקצב האיטי שבו הצטרפה יפן לשימוש באנרגיית הרוח הגיע עקב תוכנית אישור ביורוקרטית ארוכה של 4-5 שנים לפרויקטים של אנרגיית רוח, ורק היום היזמיות היפניות רואות פרויקטים שלהן יוצאים לפועל.
שותפות הרוח היפנית J-Power, שמורכבת מהיזמים Eurus Energy Holdings ו-Electric Power Development, צפויה להשקיע בשנים הקרובות מעל למיליארד דולר במתקני אנרגיית רוח במדינה. יחד השותפות היו אחראיות להקמה של כשליש ממתקני הרוח ביפן בשנת 2014, כשהן לוקחת את המקומות הראשון והשני של החברות שמתקינות הכי הרבה אנרגיית רוח.
אחת מהשותפות, חברת הרוח Eurus מתכננת להתקין בעצמה 200 מגה-וואט של אנרגיית רוח חדשה עד שנת 2020, שתעלה את הכמות המותקנת שלה ל-850 מגה-וואט סך הכל. השותפות מתכננת להתקין גם היא 200 מגה-וואט חדשים של אנרגיית רוח, התקנה שתעלה את הכמות הכוללת שלה ל-600 מגה-וואט. חברת אמריקאית בשם Pattern Energy מתכננת להתקין כמות של ג'יגה-וואט שלם של מתקני רוח במדינה, ועוד חברות רוח רבות נמצאות בתהליכי הקמה. בסוף התהליך, יפן צפויה לעלות מ-3 ג'יגה-וואט של אנרגיית רוח השנה, ל-10 ג'יגה-וואט של אנרגיית רוח ב-2020.