לאחר שביהמ"ש עצר את התוכנית בגלל "פגיעה חמורה בשלטון החוק" ולאחר המדינה חזרה בה מהניסיון לתבוע פעילים ואת 'אדם טבע ודין' על 15 מיליון שקלים
היום בוועדה המחוזית דרום: הקרב על עמק ססגון
לאחר שביהמ"ש עצר את התוכנית בגלל "פגיעה חמורה בשלטון החוק" ולאחר המדינה חזרה בה מהניסיון לתבוע פעילים ואת 'אדם טבע ודין' על 15 מיליון שקלים
בתמונה: עמק ססגון. קרדיט: דב גרינבלט
הוועדה המחוזית דרום דנה כעת (ב') בתוכנית להקמת מתחם מלונאי בעמק ססגון (צפון בקעת תמנע) ותכריע האם להמשיך ולקדם את התוכנית.
כזכור, בשנת 2008 הגישה אדם טבע ודין יחד עם התושבים, עתירה נגד התכנית להקמת המלון של איגרא שתוכנן להשתרע על שטח בן 300 דונם ולכלול 4 מתחמי מלונאות, מרכז כנסים ונהר מלאכותי. בעקבות העתירה קבע בית המשפט כי בהליך אישור התכנית נפלו פגמים משפטיים המהווים "פגיעה חמורה בשלטון החוק", והחזיר את התכנית לדיון מחדש בוועדה המחוזית. פסק דין זה הוא זה שעצר עד כה את העבודות בשטח.
כזכור, המדינה ניסתה לדרוש מאדם טבע ודין ומפעילי סביבה לפצות את היזם ב-15 מיליון שקלים, אך חזרה בה לאור הלחץ הציבורי. בשנת 2011 עתרה 'אדם טבע ודין' לבג"צ על מנת שיורה לבטל את המענק שניתן ל"קבוצת איגרא" עבור בניית מלון בעמק ססגון, זאת לאחר שבדיקה שערכה העמותה העלתה כי יזם הפרויקט לא עומד בתנאי המענק. בסוף 2015 פקע תוקף המענק סופית והפרויקט איבד חלק ניכר ממקורות המימון שלו.
עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין': "המלון בעמק ססגון הוא הולילנד של המדבר – פרויקט שנגוע באי חוקיות ונזק סביבתיהגיעה השעה שהממשלה תיקח אחריות ותגיע להסדר הוגן עם היזם על מנת שהאזור יישמר לטובת הדורות הבאים".
בחברה להגנת הטבע, שמובילה, ביחד עם תושבי האזור, את הפעילות לשמירת עמק ססגון, מציינים כי: "בקעת תמנע היא מרחב עשיר באוצרות טבע נופיים, גיאוגרפיים והיסטוריים. מרחב תמנע הוא אזור רגיש במיוחד, אשר לחצי הפיתוח מכילים אותו מכל כיוון: תעשייה, תיירות ומסחר, חקלאות, התיישבות, כרייה, חציבה, דרכים, מתקנים פוטו וולטאיים, מאגרים ועוד ועוד. למעשה, כבר כיום כמחצית משטח בקעת תמנע מנוצל לשימושי האדם. עמק ססגון מהווה כיום את המרחב הנופי הנדיר, שאינו מופר על ידי האדם, בכל בקעת תמנע, הנגיש ופתוח לציבור, ללא תשלום. שטח עמק ססגון נמצא בין שני הרי אבן החול הנובית – גבעת ססגון והר מכרות, שביל ישראל חוצה את חלק הארץ המדהים הזה ומוביל את המטיילים ממרגלות מעלה מלחן, בואכה הר תמנע, בין צוקים בראשיתיים. המיזם מאיים לפגוע פגיעה בלתי הפיכה בסביבה ובציבור כיום, על חשבון הדורות הבאים, ללא כל הצדקה".