רוצים מים חמים למקלחת? – פער של 1679% בין החלופה הזולה ליקרה בחימום המים. חימום בגז יעלה 4617 שקלים לשנה לעומת שימוש במערכת סולארית שיעלה 275 שקלים בלבד
הפער במחיר החשמל בין חימום מים בגז לדוד סולארי: 1679%
רוצים מים חמים למקלחת? – פער של 1679% בין החלופה הזולה ליקרה בחימום המים. חימום בגז יעלה 4617 שקלים לשנה לעומת שימוש במערכת סולארית שיעלה 275 שקלים בלבד
עכשיו כשהחורף בעיצומו, אזרחי ישראל מחפשים את הדרך המשתלמת ביותר לעשות מקלחת חמה, במיוחד כשמדובר במשפחה של כמה נפשות. כידוע, ישנן מספר שיטות באמצעותן ניתן לחמם את המים בבית – דוד שמש, חימום בגז ודוד חשמל.
חישוב שנעשה על ידי חברת כרומגן מפרט כמה יעלה למשפחה בת 4 נפשות בשנה להשתמש בכל אחת מהשיטות לחימום המים – דוד חשמל, מערכת סולארית לחימום מים וחימום בגז. התוצאות הראו פערים של אלפי אחוזים בשנה. כשחישבו עלות חימום של 150 ליטר מים למשך שנה, במשפחה ממוצעת של 4 אנשים, מצאו כי העלות של דוד חשמל היא כ-1,825 שקלים בשנה, העלות של דוד גז היא 4,617 שקלים בשנה והעלות של דוד סולארי היא 275 שקלים בלבד לשנה, פער של 1679% בין סוגי החימום השונים.
מנכ"ל כרומגן, אדר אזנקוט: "נתוני האקלים של מדינת ישראל מאפשרים לחמם את הדוד באמצעות האנרגיה הסולארית בכ-85% מהזמן על פני השנה. כלומר, מתוך 12 חודשים, רק במשך כחודשיים נדרשת הפעלה של גוף חימום חשמלי. לכן, על פני השנה, ישלם אותו הלקוח רק 275 ש"ח בשנה על חימום המים ויוכל כך לחסוך הוצאה מיותרת של מאות שקלים".
נשמח גם לדעת כיצד נערך החישוב .
מה זה דוד גז ? על איזה מכשיר מדובר ? על פי איזה מחיר גז נערך החישוב ?
מחבר המאמר הוא מנכ"ל כרומגן – יצררני דודי שמש!
חבל שהכותב לא למד היטב את החומר לפני שפרסם את מה שכתב. למען הסדר והדיוק ברצוני לחדד:
1. מחמם המים על גז נכנס לפעולה אך ורק במקרה ואין מים חמים בדוד השמש!
המחמם נכנס לפעולה רק ברגע שהמשתמש פותח את ברז המים החמים ומפסיק את עבודתו מיייד עם סיום המקלחת.
2. מחמם המים פועל יחד עם דוד השמש והמווה "כרית בטחון אנרגטית" לדוד השמש. משמעות הדבר שהמחמם פועל יחד עם הדוד ולא במקומו.
3. בחשבון עלות מערכת סולארית, אסור להתעלם ( גם אם זה נוח לפעמים) מאורך חיי הדוד והקולטים ועלות החלפתם!
4. אופן הצגת נתוני עלות החימום בגז לא נכון, מטעה ומעוות את התמונה.
ניתן להגדיל את נצילות הקולטים על ידי כיסוי זכוכית דו-שיכבתי במקום כיסוי חד-שכבתי, ובנוסף, על ידי הצבת מראה שהקצה התחתון שלה צמוד לקצה התחתון של הקולט, בעוד שהקצה העליון של המראה יוצר זווית של 12 מעלות כלפי משטח הגג השטוח.
שמעון שלום, האם אתה נותן ומבצע את הפתרון הזה או שאתה יכול להפנות לבעל מקצוע כזה.
האם מדובר בבעלים של כרומגן? תמוהה בעיניי
אגב אני קניתי דוד שמש כולל ההתקנה במחיר מעולה אחרי שקראת את הכתבה הזאת:
https://www.20il.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a4%d7%94-%d7%94%d7%9b%d7%99-%d7%9b%d7%93%d7%90%d7%99-%d7%9c%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%90%d7%aa-%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%93/