השקעה נוספת למיזם המשותף של אנלייט ומגדל: מנהלות מו"מ לרכישת הזכויות בפרויקט רוח גדול במרכז אירופה בהיקף של 105 מגה-וואט בהיקף השקעה של כ-690 מיליון שקל
אנלייט ומגדל מנהלות מו"מ לרכישת פרויקט רוח של 105 מגה-וואט במרכז אירופה
השקעה נוספת למיזם המשותף של אנלייט ומגדל: מנהלות מו"מ לרכישת הזכויות בפרויקט רוח גדול במרכז אירופה בהיקף של 105 מגה-וואט בהיקף השקעה של כ-690 מיליון שקל
אנלייט אנרגיה מתחדשת מקבוצת יורוקום הודיעה היום (ג') על מו"מ להשקעה נוספת במסגרת המיזם המשותף עם קבוצת מגדל העוסק בהשקעות בפרויקטים בשוק הבינלאומי. במסגרת זו, הודיעה החברה כי שותפות המיזם מנהלת מו"מ לרכישת פרויקט רוח במרכז אירופה, המצוי בתהליכי פיתוח מתקדמים, בהספק של 105 מגה-וואט. מדובר בפרויקט הרוח הגדול ביותר שיהיה בבעלות אנלייט מאז כניסתה לתחום.
במסגרת העסקה, תרכושנה השותפות ואנלייט ישירות, את מלוא המניות בחברת הפרויקט ואת רישיונות ההקמה והפיתוח שלו ביחס אחזקות שייקבע ביניהן בהמשך ובכפוף לאישורים רגולטוריים בישראל.
עלות ההקמה הכוללת של הפרויקט נאמדת בסך של כ-160 מיליון יורו כאשר אנלייט נמצאת במגעים ראשוניים לקבלת מימון במתווה Project Finance. הערכות החברה הן כי שיעור המינוף של החוב הבכיר יעמוד על כ- 70% מעלות ההקמה הכוללת. חלקה של שותפות המיזם בהון העצמי הנדרש לפרויקט צפוי לעמוד על כ-45-40 מיליון יורו וחלקה של אנלייט צפוי לעמוד על כ-25-30 יורו. ההכנסות מהפרויקט צפויות לעמוד על כ- 28 מיליון יורו לשנה.
גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט אנרגיה מתחדשת אמר היום: "אנו נרגשים מהעסקה החדשה המהווה קפיצת מדרגה נוספת בפעילותה של החברה. הידע הנצבר ויכולות הליבה של החברה בתחום האנרגיה המתחדשת בכלל ובתחום אנרגיית הרוח בפרט, יחד עם הסכמי ההשקעה המשותפת שנחתמו לאחרונה מציבים אותה בעמדה מצוינת להמשך צמיחה מואצת בתחום, ולניצול ההזדמנות האדירה שנוצרה בתחום הן בשוק הבינלאומי והן בשוק הישראלי. כיום כל העולם מאוחד בדעה שיש להאיץ משמעותית את פריסתם של פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת ככלי מרכזי להשגת יעדי הפחתת הפליטות הגלובאליים. אנו מעודדים מהשינוי החיובי שחל גם בישראל בעמדת משרד האנרגיה ורשות החשמל בנושא, והצהרותיהם האחרונות בנושא הגדלת המכסות בישראל".