אנלייט מדווחת על התקדמות חדשה בפרויקט עמק הבכא: מבצעת רכישה נוספת של אחזקות בפרויקט אנרגיית הרוח הגדול בהספק של כ-102 מגה-וואט. אנלייט תגדיל את אחזוקתיה לכ-36.5% מהפרויקט כעת
רכישה נוספת בפרויקט הרוח בעמק הבכא
אנלייט מדווחת על התקדמות חדשה בפרויקט עמק הבכא: מבצעת רכישה נוספת של אחזקות בפרויקט אנרגיית הרוח הגדול בהספק של כ-102 מגה-וואט. אנלייט תגדיל את אחזוקתיה לכ-36.5% מהפרויקט כעת
תמונה ראשית: שאטרסטוק
אנלייט אנרגיה מתחדשת מקבוצת יורוקום, מדווחת היום, ג', כי חתמה על הסכם להגדלת אחזקות נוספת בפרויקט אנרגית הרוח "עמק הבכא" שממוקם ברמת הגולן, שהינו בעל רישיון מותנה בהיקף של 102 מגה וואט. החברה, באמצעות שותפות ייעודית בשליטתה, תגדיל את אחזקותיה ל-87% בחברת אנרגיות קינטיות תמורת 11.25 מיליון ש"ח. זאת לאחר שבספטמבר האחרון הגדילה את אחזקותיה מ-50% ל-63.5% בחברת אנרגיות קינטיות, המחזיקה ב-60% מהפרויקט.
כתוצאה מעסקה זו, החברה תגדיל את אחזקותיה בפרויקט עמק הבכא בשרשור מ- 30.5% לכ- 36.5%.
כמו כן, על פי מתווה העסקה, סוכם כי אוירם בע"מ (השותפה של החברה בישות הייעודית) תגדיל את אחזקתה בישות הייעודית ל- 30%.
פרויקט עמק הבכא נמצא בבעלות אנרגיות קינטיות (60%) וד'ר אלי בן דב (40%). יתרת אחזקות אנרגיות קינטיות מוחזקות על ידי חברתKV שבבעלות משפחת סיטון ושני מחזיקים פרטיים. במסגרת העסקה, סוכם כי בנוסף לרכישת המניות, הישות הייעודית תממן את חלקה הנותר של KV (כ- 13%) בהשקעות הנדרשות להשלמת פיתוח הפרויקט ולהעמדת ההון העצמי בסגירה הפיננסית.
פרויקט עמק הבכא הינו פרויקט גדול לייצור חשמל מאנרגיית רוח. לפרויקט הוענק רישיון מותנה בהספק של 102 מגה ואט. התכנית הסטטוטורית של הפרויקט (תב"ע) אושרה לאחרונה ופורסמה ברשומות. כמו כן חברת הפרויקט חתמה על הסכם עקרונות למימון הפרויקט (TERM SHEET ) עם בנק הפועלים. כחלק מההסכם, הבנק יוביל קונסורציום של מלווים, בשיתוף משקיעים מוסדיים, אשר יממנו את הפרויקט במתווה NON RECOURSE PROJECT FINANCE, בהלוואה שתכלול את תקופת ההקמה ועוד 18 שנים.
הנהלת הפרויקט מצויה במו"מ עם ספק הטורבינות וקבלן תשתיות החשמל וההנדסה האזרחית לחתימת חוזי ההקמה והתפעול של הפרויקט, וכן פועלת מול הגורמים הרלוונטיים לצורך השלמת הדרישות לקבלת היתרי הבנייה לפרויקט.
לאור התקדמות הפרויקט, החברה מעריכה כי הפרויקט יגיע לסגירה פיננסית במהלך שנת 2016. עלות ההקמה הנורמטיבית המוערכת כיום על פי תחשיבי רשות החשמל לפרויקט בהספק 102 מגה ואט הינה כ- 650 מיליוני ש"ח. על פי תעריף החשמל האחרון שפורסם ע"י רשות החשמל לתחום אנרגיית הרוח, העומד על כ- 38.8 אגורות, ובהתאם לתחשיב הנורמטיבי שבוצע ע"י רשות החשמל, הכנסות הפרויקט הריאליות (צמודות מדד) מתקבולי חשמל צפויות לעמוד על 105 מיליון שקלים לשנה, למשך תקופה הרישיון אשר תיפרס על פני 20 שנים.
על פי כתב תנאים עקרוני שנחתם בין החברה לבנק הפועלים, וכפי שצוין בדיווחי החברה, את המימון לפרויקט יעמיד קונסורציום מלווים בראשות בנק הפועלים. החברה מעריכה כי ההון העצמי הנדרש לפרויקט יעמוד על כ- 130 מיליון ש"ח.
גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט אנרגיה מתחדשת אמר היום: "פרויקט עמק הבכא הינו פרויקט דגל ביישום אנרגיה מתחדשת במדינת ישראל. האנרגיה הירוקה שתיוצר בו תספק את מלוא צריכת החשמל של עשרות אלפי משקי בית בישראל, ותחסוך למשק עלות של פליטות מזהמים בהיקף מאות מיליוני שקלים. לאור וועידת פריז האחרונה, אנו מאמינים כי מהפכת האנרגיה המתחדשת בעולם תשפיע גם על משק החשמל המקומי ואנו מאמינים שבעקבות פרויקט עמק הבכא, החברה תקים חוות רוח נוספות אותן היא מפתחת כיום בישראל".
למה אין התחשבות בתושבים שגרים בסמיכות גדולה לחלק מהתחנות? תרחיקו את הטורבינות מישובים!