תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
השר להגנת הסביבה: נושא האנרגיה בעולם הולך לאנרגיות מתחדשות – בטח לא פחם
מערכת תשתיות 30 בדצמבר 2015 18:17 אין תגובות

השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, הגיב על המהלך שהכריז עליו משרד האנרגיה לצמצום השימוש בפחם, בדיון שנערך היום של השדולה הסביבתית והשדולה לאנרגיה ירוקה בנושא ועידת האקלים בפריז: "זו דרמה ענקית. אבל זה לא מספיק"

Print Friendly, PDF & Email
השר להגנת הסביבה: נושא האנרגיה בעולם הולך לאנרגיות מתחדשות – בטח לא פחם

השר להגנת הסביבה: נושא האנרגיה בעולם הולך לאנרגיות מתחדשות – בטח לא פחם

השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, הגיב על המהלך שהכריז עליו משרד האנרגיה לצמצום השימוש בפחם, בדיון שנערך היום של השדולה הסביבתית והשדולה לאנרגיה ירוקה בנושא ועידת האקלים בפריז: "זו דרמה ענקית. אבל זה לא מספיק"

בתמונה הראשית: השר להגנת הסביבה אבי גבאי בדיון היום. צילום: גרינפיס

"אנחנו מאוד שמחים על החלטת משרד האנרגיה". אמר היום השר להגנת הסביבה אבי גבאי, בהתייחס להחלטה של משרד האנרגיה מאתמול  העיקרון שאומר שנושא זיהום האוויר הוא לא חלק מהפרמטרים על החלטות בייצור החשמל בישראל נשבר. העיקרון החדש אומר שנושא זיהום האוויר הוא חלק מההחלטה על איך מייצרים חשמל.

"זו דרמה ענקית. אבל זה לא מספיק. יש לנו מטרה הרבה יותר שאפתנית ואנחנו מתייחסים לנושא בצורה מקצועית באמצעות מודל פשוט: חברת החשמל קיבלה הנחיות על התקנת סולקנים, הם לא עומדים בלוחות זמנים גם מסיבות אובייקטיביות ואנחנו אומרים – הציבור צריך להיות מפוצה על היקף העיכוב. הפיצוי הוא באמצעות הפחתה מיידית של השימוש בפחם. המודל מוביל להפחתה של יותר מ15% בשימוש בפחם ולשם נלך.

"בטווח הבינוני – להתקין סולקנים ב 2020 זו החלטה דומה לכריית מכרה פחם. זה פשוט לא רלוונטי להשקיע מילארדים של כספי ציבור בתחנות פחמיות ולא באנרגיות מתחדשות ובתחנות מונעות בגז טבעי. כל נושא האנרגיה הולך בעולם למקומות אחרים. אנרגיות מתחדשות, סמארט גריד, ייצור חשמל עצמי ועוד. בטח לא פחם."

Print Friendly, PDF & Email
אבי גבאי אנרגיה ירוקה אנרגיה מתחדשת המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה משרד האנרגיה סמארט גריד פחם

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד