תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
מתווה הגז: "טורקיה לא תאפשר נורמליזציה של היחסים בלי סיום המצור על עזה"
מערכת תשתיות 28 בדצמבר 2015 17:36 אין תגובות

מתווה הגז למטרות אסטרטגיות איזוריות? אחרי שדווח כי מצרים הודיעה שהיא לא תייבא גז מישראל, גם האופציה הטורקית מתרחקת: על פי פרסום ברויטרס, דובר הממשלה הטורקית אומר היום שהמדינה לא תאפשר שיפור היחסים עם ישראל אלא אם ישראל "תסיים את המצור על עזה ותפצה את טורקיה על מותם של תשעה אקטיביסטיים טורקים"

Print Friendly, PDF & Email
מתווה הגז: "טורקיה לא תאפשר נורמליזציה של היחסים בלי סיום המצור על עזה"

מתווה הגז: "טורקיה לא תאפשר נורמליזציה של היחסים בלי סיום המצור על עזה"

מתווה הגז למטרות אסטרטגיות איזוריות? אחרי שדווח כי מצרים הודיעה שהיא לא תייבא גז מישראל, גם האופציה הטורקית מתרחקת: על פי פרסום ברויטרס, דובר הממשלה הטורקית אומר היום שהמדינה לא תאפשר שיפור היחסים עם ישראל אלא אם ישראל "תסיים את המצור על עזה ותפצה את טורקיה על מותם של תשעה אקטיביסטיים טורקים"

בתמונה הראשית: יחסי טורקיה ישראל, צילום: שאטרסטוק

הסיבות לאישור סעיף 52 לחוק הממונה על ההיגבלים מתפוררות במהרה לאחר אישור מתווה הגז: לאחר שדווח בעיתונות הישראלית כי מצרים לא מעוניינת לרכוש את הגז הטבעי מישראל, כעת סוכנות הידיעות הבינלאומית מדווחת כי גם הטורקים מתנגדים לעסקה עם ישראל כל עוד היחסים מעורערים. האם הטורקים מבינים את המצב העגום של ישראל מבחינת מחסור בלקוחות גז איזוריים, ומנצלים את המצב כדי לסחוט מהממשלה הישראלית הישגים פוליטיים? נדמה כך, מאחר ועל פי הדיווח של רויטרס הממשלה הטורקית תדרוש "הסרה של המצור מעזה" והתנצלות ופיצוי על מותם של תשעת הפעילים שנהרגו בהשתלטות הכוחות הישראליים על ספינת המרמרה שהייתה בדרכה לעזה ב-2010.

לאחרונה הועלו תקוות כי היחסים בין ישראל לטורקיה יחזרו לשגרה לאחר 5 השנים המתוחות, בעקבות הצורך הגדול של טורקיה במקורות אנרגיה, מאגרי הגז הטבעי הגדולים בישראל, והסכסוך של טורקיה עם רוסיה. ראש הממשלה נתניהו אף נלחם לאשר את השימוש בסעיף 52 לחוק הממונה על ההיגבלים העסקיים כדי לאשר את מתווה הגז – בתואנה שהגז דרוש לשיקום היחסים הבינלאומיים. אך לאחר גילוי מאגר זוהר הענקי במצרים, פסק הדין שפסק כי המצרים יחויבו לשלם מיליארדי דולרים על פיצוץ צינור הגז שהוליך גז ממצרים לישראל וההכרזה המצרית כי היא משעה את יבוא הגז מישראל עקב כך, נדמה כי הגז לא עוזר לשפר את מצבה של ישראל בקרב מדינות האיזור.

Print Friendly, PDF & Email
גז טבעי דלק טורקיה ישראל לוויתן מצור נובל אנרגי עזה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס