"שקיפות בעיניי היא מהות, זה דבר בסיסי בחיי ממשלה, המידע שייך לציבור ולא לממשלה", כך אמר היום (ב'), השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, בכנס ישראל ה–7 לטבע וסביבה של החברה להגנת הטבע, המתקיים בכפר המכביה ברמת גן. עוד אמר השר גבאי: "בלי הציבור, המערכת הממשלתית תגיב עוד יותר לאט ובאופן פחות מעמיק"
גבאי: מחאת הגז השפיעה ועוד תשפיע על מתווה הגז
"שקיפות בעיניי היא מהות, זה דבר בסיסי בחיי ממשלה, המידע שייך לציבור ולא לממשלה", כך אמר היום (ב'), השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, בכנס ישראל ה–7 לטבע וסביבה של החברה להגנת הטבע, המתקיים בכפר המכביה ברמת גן. עוד אמר השר גבאי: "בלי הציבור, המערכת הממשלתית תגיב עוד יותר לאט ובאופן פחות מעמיק"
השר גבאי אמר במושב הפתיחה של כנס ישראל ה-7 לטבע ולסביבה של החברה להגנת הטבע: "בשבעת החודשים שאני בתפקיד, אני רואה שהציבור הוא המחושים של המדינה, הציבור מעלה נושאים, משתף במידע, מאתגר את המערכת הממשלתית, ואני רואה בזה דבר חיובי. בלי הציבור, המערכת הממשלתית תגיב עוד יותר לאט ובאופן פחות מעמיק. גם מחאת הגז של הציבור השפיעה על המתווה, השפיעה ועוד תשפיע.
"המחויבות שלנו כממשלה היא פשוטה – להקשיב ולהתייחס לכל תגובה עניינית ורצינית. אני אישית עונה לכל מי שכותב לי ואני בודק ומנסה להוכיח שהעמדה שלי נכונה. לטעמי, זה עובד נכון. שקיפות – בעיניי שקיפות היא מהות, זה דבר בסיסי בחיי ממשלה, המידע שייך לציבור ולא לממשלה. הממשלה חיה מטעם הציבור. אצלנו במשרד להגנת הסביבה אין כמעט מקרים שבהם אנחנו לא מספקים מידע לציבור. בתכנית לטיפול במפרץ חיפה, למשל, אחד הסעיפים היה של דיווח, פעם ברבעון נדווח לציבור איך התקדמנו. אני מפרסם את היומן שלי ואת ההצבעות שלי בכנסת, הפייסבוק שלי הוא כלי עדכון של סדר היום הציבורי בישראל".
בנוגע להרחבת בית הזיקוק בחיפה, אמר השר גבאי: "אנחנו מסבירים לאנשים שזה רק שינוי סטטוטורי של בתי זיקוק ולא תהיה עלייה בפליטה של המזהמים, אלא ירידה. המשרד מכניס את זה לראשונה לתכנית בניין עיר. מבחינתי אין בעיה, אבל למרות זאת, הציבור חוזר שוב ושוב על אותן הטענות, למרות התשובות שהוא מקבל. אותו הדבר בסיפור מיכלי הדלק".
את כנס ישראל ה – 7 לטבע וסביבה של החברה להגנת הטבע, פתח נשיא המדינה, מר ראובן ריבלין, בברכה מוקלטת, והשתתפו בו, מלבד השר גבאי, יו"ר החברה להגנת הטבע, חיים (ג'ומס) אורון, מנכ"ל החברה להגנת הטבע, קושה פקמן, נציג צה"ל, האלוף קובי ברק, חברת הכנסת סתיו שפיר, אנשי אקדמיה, אנשי סביבה, אנשי חינוך, נציגי משרדי ממשלה, אנשי תקשורת ושיווק, מומחים לבעלי חיים, נציגי רשויות, אנשי תכנון ועוד.
בכנס התקיימו פאנלים וסדנאות בנושאים הבאים: מערכת החינוך כזירה למעורבות ציבורית, דיאלוג בין ארגונים והתארגנויות סביבתיים למגזר העסקי, קהילה עושה מדע – ניטור אזרחי, תפקיד החברה האזרחית בקידום מעורבות ציבורית, מעורבות הציבור בתכנון, תקשורת וניו מדיה ככלי במאבקים סביבתיים, ארגז הכלים לפעיל, צומחים מלמטה – קבוצות עושות שינוי, איך נולדים אקטיביסטים, דמוקרטיה השתתפותית בזירה המקומית, קואליציות במאבקים חברתיים וסביבתיים: הכרח ואתגר, על אתגרים והזדמנויות במעורבות ציבור, תעשייה, סביבה קהילה והשיח הציבורי, חכמת הציבור כעוגן לתכנון מושכל.
בכנס גם הוענקו אותות מטעם הארגון, על פעילות למען הטבע והסביבה, לעיריית תל אביב, לצה"ל, לארגון מגמה ירוקה, למשרד להגנת הסביבה, לפרופ' ארזה צ'רצ'מן ולפעיל הסביבה מחדרה יואב לביא. איש הסביבה הוותיק, יואב שגיא, קיבל בכנס אות על מפעל חיים.
מנכ"ל החברה להגנת הטבע, קושה פקמן: "מטרת הכנס היא קידום שיח רחב בנושא מעורבות הציבור בשמירה על הטבע והסביבה בישראל, ובמסגרת זו הכנס עוסק בהיבטים התיאורטיים והן בהיבטים המעשיים של כלים לפעולה אזרחית שתקדם את הרחבת מעגלי הפעילות הציבורית למען הטבע והסביבה בישראל. החברה להגנת הטבע רואה לעצמה זכות וחובה לחזק את הקשר עם הציבור ולפעול להגברת והעמקת מעורבותו בשמירה על הטבע והסביבה בישראל. הפוטנציאל הטמון ביכולתו של הציבור להוביל מהלכים ולהשפיע על שמירת הטבע והסביבה, הוא רב ואנחנו מאמינים כי השמירה על הטבע והסביבה תתחזק ותשתפר ככל שציבור מעורב ומגוון יותר יהיה מעורב ושותף לפעילות".