הצרות הכלכליות שחברת קידוחי הנפט והגז הטבעי האמריקאית נקלעה אליהן בעקבות צניחת מחירי הנפט בעולם הביאו אותה למהלכי פיטורים נרחבים, כולל 60 עובדים שיפוטרו בטקסס בלבד. אם מתווה הגז הישראלי יעבור, החברה שנמצאת בסכנת השתלטות תישאר המונופול היחיד על מאגרי הגז
נובל אנרג'י מפטרת 180 עובדים
הצרות הכלכליות שחברת קידוחי הנפט והגז הטבעי האמריקאית נקלעה אליהן בעקבות צניחת מחירי הנפט בעולם הביאו אותה למהלכי פיטורים נרחבים, כולל 60 עובדים שיפוטרו בטקסס בלבד. אם מתווה הגז הישראלי יעבור, החברה שנמצאת בסכנת השתלטות תישאר המונופול היחיד על מאגרי הגז
בתמונה הראשית: תמונה ראשית: מאגר תמר. צילום: יח"צ
חברת נובל אנרג'י האמריקאית מתחילה בימים אלה בסבב פיטורים נרחב בשורותיה, כש-180 משרות יקוצצו. החברה תקצץ בין היתר 60 משרות בטקסס בלבד, כחלק מהתוכנית המוכרזת שלה לכווץ את כוח העבודה של החברה בזמן ירידת מחירי הנפט הממושכת. החברה הפסידה 283 מיליון דולר ברבעון השלישי של השנה, וסבב הפיטורים הנוכחי הוא כבר השני השנה, לאחר שבחודש אפריל פיטרה החברה 230 עובדים, כשחצי מהם הועסקו בטקסס.
כפי שכבר כתבנו כאן בהרחבה בעבר, עם נפילת החברה, החשש מפני השתלטות של חברה שעוינת לישראל על נובל אנרג'י גובר, מאחר ובמתווה הפשרה מול מונופול הגז, בעוד אפילו דלק צפויה לצאת מאחזקתה במאגר תמר ולהישאר עם אחזקתה במאגר לוויתן – נובל אנרג'י תישאר עם אחזקות בשני המאגרים הגדולים של ישראל ובעצם תשלוט בשאלטר הגז של מדינת ישראל. רכישה של נובל על ידי חברה שמפעילה פרויקטים במדינות ערב (המחזיקות בחלק גדול ממאגרי האנרגיה העולמיים) יכולה להביא לאסון אנרגטי מבחינת ישראל.
מדוע יהיה אסון אנרגטי ?
אם החברה העוינת תבחר לא לפתח את מאגרי הגז היא חייבת להחזיר את הזיכיון למדינה – חברה אחרת תבא ותפתח .
במקרה הכי גרוע תוקם מחדש חברה ממשלתית לחיפושי והפקת נפט/ גז כמו שהיה בעבר .
אין ספק שתהיה מושחתת כמו מע"צ/ עיריות/תע"א/קק"ל וכדומה – בכל מקרה השחיתות הזאת תהיה הרבה יותר זולה למדינה מאשר תשובה/נובל .
ישראל מפטרת את נובל אנרג'י
לא רק רווחים מוגדלים – הקמת חברה הנדסית מקצועית ישראלית לטיפול בגז תייצר מקומות עבודה למהנדסים בארץ.