עוד בשורה בחיבור גז טבעי למשק: אישור תוכנית לפריסת צינורות חלוקה יתבצע תוך 130 יום לכל היותר. כך אישרה היום ועדת הכלכלה במסגרת הדיונים ברפורמה שנועדה לטפל בבירוקרטיה שעיכבה חיבור מפעלים לגז טבעי
גז טבעי למשק: אישור תוכנית לפריסת צינורות חלוקה יתבצע תוך 130 יום לכל היותר
עוד בשורה בחיבור גז טבעי למשק: אישור תוכנית לפריסת צינורות חלוקה יתבצע תוך 130 יום לכל היותר. כך אישרה היום ועדת הכלכלה במסגרת הדיונים ברפורמה שנועדה לטפל בבירוקרטיה שעיכבה חיבור מפעלים לגז טבעי
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) המשיכה היום להכין לקריאה שנייה ושלישית את פרק ה' מתוך הצעת חוק התוכנית הכלכלית (חוק ההסדרים) – הפרק העוסק בתיקוני חקיקה שנועדו להקל על חיבור מפעלים לרשת הגז הטבעי. בדיון היום אישרה הוועדה סעיפים שמקצרים ומגבילים את משך הזמן לאישור תכניות עבודה לרשת החלוקה – הצינורות המזרימים את הגז למפעלים. כיום הליך אישור תכניות העבודה לפריסת צינורות חלוקת הגז הטבעי למפעלים ארוך ומסורבל, ולפי ההצעה שאושרה בוועדה יוגבל ההליך לתקופה קצרה של 90 עד 130 יום לכל היותר.
ח"כ עיסאווי פריג (מרצ) שמילא את מקומו של היו"ר בדיון היום, הזכיר כי תוכנית העבודה לפריסת צנרת החלוקה מהווה "אחד מאבני היסוד של הרפורמה להאצת חיבור הגז הטבעי לתעשייה". עו"ד שירלי סופר, המייצגת את חברת סופר אן.ג'י שהיא חברה לחלוקת גז טבעי, ביקשה לאפשר רק למי שעלול להיפגע מהתוכנית להגיש לה השגות, כדי שלא יגיעו מתנגדים שלא הייתה להם זכות התנגדות ויתעורר חסם בתהליך. ח"כ פריג' דחה את ההערה והשיב כי הזרמת הגז היא מטרה משותפת לכולם, אך עם זאת זכותו של הציבור לדעת וחברות החלוקה לא צריכות לקבוע מי עלול להיפגע ומי לא, ולמי תהייה הזכות לדעת ולמי לא.
הבשורה הזו מצטרפת לקיצור הליך קבלת אישור בטיחות למתקנים במפעלים עצמם לתקופה של חודשיים – שאושר בוועדה בשבוע שעבר. זאת בהתאם לדרישה ברורה שהציג יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) בדיונים הקודמים, להציג לוח זמנים ברור לכל הליך בירוקרטי – ולאזהרתו כי אם לא יהיה לו"ז ברור שכזה החוק יהפוך לאות מתה.
בימים הקרובים תמשיך ועדת הכלכלה בדיונים מרתוניים בהצעה, כדי לקבוע הוראות בשני נושאים נוספים – הסדרת התיאום בין גורמי התשתיות השונים וקביעת הסדרים לאישור מתקני גז שכבר קיימים במפעלים שהתחברו או נמצאים בהליכי התחברות לגז טבעי כבר כיום. זאת במטרה לסיים את אישור הרפורמה לקריאה שנייה ושלישית במסגרת חוק ההסדרים כבר בתחילת השבוע הבא.