בין השאר סיכמו השרים מוניז ושטייניץ על שיתוף פעולה מחקרי ואקדמי בתחום האנרגיה, שיכלול חילופי משלחות של עשרות דוקטורנטים בין ארה"ב לישראל
שר האנרגיה של ארה"ב לשטייניץ: אשרו את מתווה הגז
היום (ד') התקיים לראשונה דיאלוג בנושא אנרגיה בין שרי האנרגיה של ארה"ב וישראל. בין השאר סיכמו השרים מוניז ושטייניץ על שיתוף פעולה מחקרי ואקדמי בתחום האנרגיה, שיכלול חילופי משלחות של עשרות דוקטורנטים בין ארה"ב לישראל
מימין: שר האנרגיה הישראלי, יובל שטייניץ; שר האנרגיה האמריקאי מוניז. קרדיט: שמוליק אלמני
דיאלוג האנרגיה נפתח בוושינגטון לראשונה במעמד שרי האנרגיה של ארה"ב וישראל. הדיאלוג הורחב השנה ונתן ביטוי לשיתופי פעולה בין המדינות בתחומי הגז הטבעי, המים, המחקר והפיתוח בתחומי האנרגיה והמים, ההגנה מפני התקפות סייבר ואנרגיה גרעינית אזרחית. לאחר פתיחתו, התחלקו גורמי המקצוע מצד שתי המדינות בראשות מנכ"ל משרד האנרגיה, שאול מרידור, ומקבילו האמריקאי, ג'ונתן אלקיינד, לקבוצות, שקיימו פגישות מפורטות בנושאים השונים.
שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, אמר בפתח הדיון המשותף, כי לדיאלוג האנרגיה משמעות רבה בהרחבת שיתופי הפעולה בין המדינות בתחום האנרגיה, וכי בכוונת שתי הממשלות לקדם יוזמות משותפות נוספות בכדי לחזק שת"פ זה. מזכיר האנרגיה האמריקאי, ארנסט מוניז, אמר בפתח הדיון המשותף, כי הם שמחים על ההזדמנות לפעול יחד לקידום תחום האנרגיה.
עם סיומו של הדיאלוג סוכם, על המשך שיתוף הפעולה בנושאים שונים, כגון סדנאות עבודה לעניין עידוד שימוש בתחליפי דלקים כגון גז טבעי לתחבורה, בחינה משותפת של מנגנונים להטמעת טכנולוגיות חדשות בתחום האנרגיה המתחדשת, התייעצויות ושיתוף מידע בנושא הגנה בפני התקפות סיבר על מתקני תשתית ועוד.
בפגישה משותפת בין השרים, הדגיש המזכיר מוניז, כי ממשלת ארה"ב מעוניינת לקדם יוזמות משותפות בתחום האנרגיה במדינות אגן היום התיכון (קפריסין, מצרים, יוון), ולשם כך יש לסיים את אישור מתווה הגז, המהווה תנאי בסיסי להתנעת התהליך.