הקיץ בעיצומו, הטמפרטורות עולות ואיתן גם צריכת החשמל וההוצאות התפעוליות. פנינו לחברה בעלת ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום התייעלות אנרגטית וחיסכון בחשמל במערכות מיזוג אוויר לקבלת מספר טיפים והמלצות על מנת לשמור על המערכות ולהימנע מהוצאות מיותרות
איך להימנע מהוצאות מיותרות על מיזוג האוויר
הקיץ בעיצומו, הטמפרטורות עולות ואיתן גם צריכת החשמל וההוצאות התפעוליות. פנינו לחברה בעלת ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום התייעלות אנרגטית וחיסכון בחשמל במערכות מיזוג אוויר לקבלת מספר טיפים והמלצות על מנת לשמור על המערכות ולהימנע מהוצאות מיותרות
בתמונה הראשית: מזגנים בבניין
תחום ההתייעלות האנרגטית טומן בחובו פוטנציאל אדיר של יצירת חיסכון משמעותי לחברות גדולות, מפעלי תעשייה, רשתות קמעונאיות ומרכזים לוגיסטיים. לדברי ויאצסלב (סלביק) גרויסמן, מנכ"ל GVK פתרונות קירור, באמצעות תהליך התייעלות אנרגטית במערכות קירור, הקפאה ומיזוג אוויר, ניתן לחסוך עד ל-70% מהוצאות החשמל והאנרגיה. החברה מציעה מספר טיפים והמלצות אשר יאפשרו לכם למנוע מבעוד מועד תקלות שכיחות, למזער תקלות שבר ולחסוך במשאבי אנרגיה.
מערכות הקירור הקיימות לא מספקות את הטמפרטורה הדרושה – הדעה הרווחת היא שאם אנו זקוקים ליותר תפוקת קירור מהמערכת, עלינו להוסיף עוד מערכות קירור. עצרו! אם יש צורך ביותר תפוקה – הוספת מערכות אינה בהכרח הפתרון. רצוי לבדוק האם ניתן לשפר את תפוקת המערכות הקיימות (מניסיוננו, כמעט תמיד אפשר). במערכות קירור המהוות חלק מתהליך היצור ניתן לרוב לשפר תפוקות על ידי שיפור המערך הלוגיסטי עצמו מבלי להוסיף יחידות נוספות.
שימוש בסוג גז מתאים – סוגי גזים משפיעים על תפקוד המערכת. יחד עם זאת, הם גם עלולים לגרום לצריכת אנרגיה מוגברת. לדוגמא, מערכות עם גז R-507 יותר יעילות מאשר מערכות עם גז R-22. מומלץ מאוד להעביר את המערכות לגז המתאים – לא רק בגלל דרישות חיצוניות, אלא גם בגלל ההפרשים בצריכת החשמל.
מפזר קור נסתם בקרח – כל מתקן קירור מפשיר את עצמו, אך כשתהליך ההפשרה אינו פועל כשורה נוצרים חסימות וגושי קרח. לשם טיפול ראשוני בבעיה ניתן לבדוק האם הגז חם והאם המאווררים והמפוחים פועלים כשורה.
ניצול שטח החלפת חום – פעילות סדירה של המעבה והמאייד במערכת הינה ערובה להפחתה בהוצאות האנרגיה ומניעת תקלות לא צפויות.
התאמת פעילות המערכת לתעריפי חברת החשמל – סנכרון שעות פעילות המערכת בהתאם למסלולים שמציעה חברת החשמל למפעלים ולתעשייה, מאפשר לחסוך עד מאות אלפי שקלים בשנה בעלויות האנרגיה השוטפות.
שדרגתם את מערכות הקירור אך הוצאות האנרגיה עדיין גבוהות?
גם אם שדרגתם את המערכת לכלים ולמכשור האלקטרוני המתקדם ביותר, חשוב להקפיד על שימוש יעיל והתאמת הבקרה האלקטרונית לפעילות השגרתית של המערכת. בנוסף,לשם שמירה על פעילות תקינה של המערכת חשוב לבצע תחזוקה מונעת הכוללת ניקיון פנימי וחיצוני, איתור דליפות גז, החלפת שמנים ופילטרים (מומלץ כל 10,000 שעות פעילות) ואיתור מוקדם של תקלות סמויות העלולות לגרום לבלאי מוגבר. טיפול מונע חוסך תקלות שבר ותחזוקה נכונה של מערכות קירור תעשייתיות תחסוך בעשרות אחוזים בצריכת החשמל.
ארגון מסודר כולל מנהל כספים ומנהל משאבי אנוש ומוכרח לכלול גם מנהל אנרגיה. חשמל ואנרגיה הם משאב חשוב ויקר, שהטיפול בו דורש ידע ומקצועיות. לכן מומלץ להשאיר את ניהול משק החשמל למומחים (זה פשוט חוסך הרבה מאוד כסף).
תכנית ההתייעלות שמבצעת GVK פתרונות קירור מבוססת על ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום ומכוונת לניצול מלוא הפוטנציאל ואופטימיזציה של המערכות. החברה פיתחה שיטה פורצת דרך להתייעלות אנרגטית של מערכות קירור, הקפאה ומיזוג אוויר מכל הסוגים וחסכון של עד 70% בהוצאות החשמל, לצד שמירה על איכות הסביבה.
יפה כתבת. אין ספק שהתאמה לתעריפי חברת חשמל (תעו"ז) יכולה להניב ערך משמעותי. לדעתי אגירת קרח היא האופן האפקטיבי ביותר להסיט את השימוש מהיום ללילה אצלנו, ואני לא מבין מדוע אין חברות ישראליות שמשווקות פתרונות כאלו! באירופה ובארה"ב ראיתי כאלה בכל מקום