תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
השר להגנת הסביבה: אצביע נגד מתווה הגז הנוכחי בממשלה
מערכת תשתיות 29 ביולי 2015 13:00 אין תגובות

הבוקר יצאו המשרד להגנת הסביבה והעומד בראשו בהצהרות חריפות כנגד מתווה הגז הנוכחי. מנכ"ל המשרד דוד לפלר אמר ליוג'ין קנדל שהיה בצוות גיבוש המתווה: "על הממשלה לפעול באופן אקטיבי על מנת להגדיל את הביקושים המקומיים לשימוש בגז טבעי"

Print Friendly, PDF & Email
השר להגנת הסביבה: אצביע נגד מתווה הגז הנוכחי בממשלה

השר להגנת הסביבה: אצביע נגד מתווה הגז הנוכחי בממשלה

הבוקר יצאו המשרד להגנת הסביבה והעומד בראשו בהצהרות חריפות כנגד מתווה הגז הנוכחי. מנכ"ל המשרד דוד לפלר אמר ליוג'ין קנדל שהיה בצוות גיבוש המתווה: "על הממשלה לפעול באופן אקטיבי על מנת להגדיל את הביקושים המקומיים לשימוש בגז טבעי"

בתמונה הראשיתת: אבי גבאי, השר להגנת הסביבה. צילום: אדיר פטל, תשתיות

הבוקר אמר השר אבי גבאי לקרן נויבך בראיון טלפוני ברשת ב': אצביע נגד מתווה הגז בממשלה אם לא ישונה. חלק מחברי הכנסת של 'כולנו' יצביעו נגד מתווה הגז אם לא ישונה. הממשלה צריכה להודיע לחברות על השינויים במתווה, לא להתייעץ איתן.

אתמול נפגש מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, דוד לפלר, עם ראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' יוג'ין קנדל, על מנת לדון במתווה הגז..במהלך הפגישה הציג לפלר את עמדת המשרד הנוגעת לתועלות הסביבתיות והבריאותיות של שימוש בגז טבעי, לכמות הגז שתסופק למשק המקומי, להתאמת הרגולציה הסביבתית בתחום הגז לזו הנהוגה במדינות ה- OECD ולחשיבות אספקת הגז למפעל לייצור אמוניה שיקום בדרום.

לפלר: "הייתה הסכמה על הצורך הלאומי בהבטחת כמות מספקת של גז לשימוש מקומי, אך יש לנו ויכוח על הדרך הנכונה להגיע לזה. הבענו את עמדתנו כי התועלות של גז טבעי למשק אינן מסתכמות רק בתקבולי מסים, אלא הן גם תועלות סביבתיות ובריאותיות, ולכן על הממשלה לפעול באופן אקטיבי ע"מ להגדיל את הביקושים המקומיים לגז טבעי".

בפגישה הוצגו בפני קנדל עיקרי הטענות של המשרד להגנת הסביבה נגד המתווה:

כמות גז למשק המקומי: המשרד להגנת הסביבה דורש להתבסס על החלטת הממשלה (ועדת צמח), המחייבת כמות של 540BCM לטובת המשק המקומי. המתווה החדש המוצע מאפשר לייצא כמות רבה יותר, על חשבון השימוש במשק המקומי. בנוסף, בשל ההשפעות המשמעותיות של גז טבעי על התעשייה, על התחבורה ועל משק החשמל, ובשל היתרונות המשמעותיים של שימוש בגז טבעי בענפים אלה על הסביבה, ועל בריאות האזרחים (התועלת למשק איננה רק מתקבולי מיסים), דורש המשרד שהממשלה תקבע כי תינתן עדיפות אמיתית לשימוש בגז טבעי לטובת המשק המקומי, אף מעבר לכמות של 540 BCM, ואף לייצר ביקושים מקומיים נוספים. המתווה המוצע מאפשר להעביר זכויות ייצוא ממאגרי כריש ותנין למאגרי תמר ולויתן, ולסכן את כמות הגז שתובטח למשק המקומי. המשרד מתנגד לייצוא גז לפני פיתוח מאגר ליוויתן. דרישת המשרד היא כי אבטחת אספקת הגז לכלל הביקושים במשק המקומי (ולכל הפחות 540 BCMׂ) תהיה תנאי מקדים לאפשרות לייצוא (הן לגבי כמות הגז, והן לגבי אמינות האספקה).

רגולציה: לאסדרה הסביבתית יש חשיבות רבה בכל הנוגע למתקני הפקת גז, וההשלכות הסביבתיות העלולות להיגרם כתוצאה מכשל כזה או אחר במתקנים אלו היא רבה מאוד. המשרד להגנת הסביבה פועל ע"מ להתאים את הרגולציה הסביבתית לזו הנהוגה במדינות ה- OECD, ומבקש לוודא כי המתווה המוצע לא יעכב את פעילותו בנושא זה.

מפעל האמוניה: המשרד קידם, יחד עם צוות בינשמרדי, את הקמת המפעל לייצור אמוניה במישור רותם, אשר יוביל לסגירת מיכל האמוניה במפרץ חיפה, ולהסרת הסיכונים הנובעים ממנו. הגז הטבעי מהווה חומר גלם מרכזי בהליך ייצור האמוניה (60-80%). חשיבות מחיר הגז הטבעי לקיומו של מפעל זה, כמו גם לתעשיות המשך (מתנול, אוריאה וכו') היא קריטית.

Print Friendly, PDF & Email
אבי גבאי גז טבעי דוד לפלר המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד