תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
משרד הבריאות מזהיר מפני הכרייה בשדה בריר
מערכת תשתיות 6 ביולי 2015 19:03 אין תגובות

הדרג המקצועי במשרד הבריאות וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, מזהירים מפני הכרייה בשדה בריר ומתריעים בפני המועצה הארצית לתכנון ובניה, כי אישור מהלך של כרייה יסכן את בריאות התושבים המתגוררים באזור ויגביר את התחלואה והתמותה

Print Friendly, PDF & Email
משרד הבריאות מזהיר מפני הכרייה בשדה בריר

משרד הבריאות מזהיר מפני הכרייה בשדה בריר

הדרג המקצועי במשרד הבריאות וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, מזהירים מפני הכרייה בשדה בריר ומתריעים בפני המועצה הארצית לתכנון ובניה, כי אישור מהלך של כרייה יסכן את בריאות התושבים המתגוררים באזור ויגביר את התחלואה והתמותה

בתמונה הראשית: הפגנה נגד מכרה בריר בערד. קרדיט צילום: יוני גריצנר

במשרד הבריאות מאשימים כי ועדות התכנון והבניה ממשיכות לקדם תכניות לפיתוח תשתית בממדים עצומים ללא התחשבות נדרשת בתסקירי השפעה על הבריאות ואף מדירים את נציגי משרד הבריאות בחלק דיוני המקצוע בפורומים הרלוונטיים. מחר צפויה להתקיים ישיבה במועצה הארצית לתכנון ובנייה בה עלולה להתקבל החלטה בנוגע לפיתוח מכרה פוספטים בשדה בריר. לדברי הדרג המקצועי במשרד הבריאות, מדובר בסיכון בריאותי של ממש לאוכלוסייה באזור.

שדה בריר הינו דוגמה מובהקת למשמעות של אי ביצוע תסקיר השפעה על הבריאות. הליכי התכנון של מכרות הפוספטים בארץ החלו לפני יותר מ-15 שנה, אך רק בשנים האחרונות התבקשה עמדת משרד הבריאות וגם זאת רק בנוגע לשדה בריר. משרד הבריאות קבע כי יש לאסור כריית פוספטים בנגב, זאת לאחר שקיבל חוות דעתם של מיטב המומחים בארץ, בתוך ומחוץ למשרד הבריאות, שרובם המכריע קבעו כי הסיכון הבריאותי לתושבים באזור אינו סביר וכי הוא מוחשי.

פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ציין כי "מומחה בינלאומי, שאינו תלוי, שבחן את הפרויקט אף הוא, כתב בחוות דעתו כי על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, צפויה עליה בזיהום אויר חלקיקי בישובים הסמוכים ואשר משמעותו סיכון לתוספת תמותה ותחלואה בקרב התושבים".

מומחי משרד הבריאות הבהירו היום (ב'), לקראת הדיון מחר במועצה הארצית לתכנון ובניה, כי זיהום אוויר חלקיקי גורם לתחלואה ותמותה ממחלות ריאה, כולל החמרה של אסטמה בילדים, מחלות לב וכלי דם וסרטן הריאה. תוספת התמותה הצפויה באזור חורגת מהעמדה המקלה ביותר בעולם המערבי לסיכון תוספתי בפרויקטים לאומיים שכאלו.

סגן שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן הזהיר את חברי המועצה כי עליהם לגלות אחריות לבריאות הציבור וכי עליהם שלא לאשר הכרייה בשדה בריר. "נציגי משרד הבריאות יתנגדו מחר באופן נחרץ לתכנית כפי שהוגשה וזאת על מנת להגן על בריאות כלל התושבים באזור. מדינת ישראל לא יכולה להתעלם מהעמדות המקצועיות בנוגע לסכנות לבריאות הציבור", אמר סגן השר.

תגובת כיל: "משרד הבריאות מודה שהוא פרסם חוות דעת אך ורק בנוגע לפרויקט שדה בריר – והוא לא עשה כן באף אחד מאלפי הפרויקטים האחרים שנידונים במוסדות התכנון. משמעות העמדה של משרד הבריאות – אי אפשר לפתח ולאשר אף פרויקט תעשייתי, תחבורתי או תשתיתי בישראל. לכולם תהיה השפעה גדולה יותר משל שדה בריר".

"אין סיבה למנוע כרייה בשדה בריר – זו המסקנה שהגיעו אליה גם המשרד להגנת הסביבה, המומחה הבינ"ל, פרופ' סאמט, שבדק את העניין מטעם משרד הבריאות, מומחה מיוחד מטעם משרד ראש הממשלה, מומחים ומשרדים נוספים. כרייה עתידית בשדה בריר תעמוד בחוק אויר נקי ובכל המדדים והקריטריונים המקובלים האחרים. כיל מבהירה באופן ברור וחד משמעי שהיא תנהג על פי הוראות החוק והיא לא תסכן את עובדיה ולא את תושבי האזור".

"מומחי המשרד להגנת הסביבה קבעו באופן חד משמעי כי, השפעת הכרייה על איכות האוויר בערד תהיה נמוכה מאד באופן אבסולוטי ואף נמוכה יותר ממכבסה עירונית, מאפיה, מפעל היי-טק, קו אוטובוסים חדש בערד, סלילת נתיב נוסף בכביש הכניסה לערד, או מפעילות תעשייתית, תחבורתית ותשתיתית אחרת".

"משרד הבריאות מודה כי הוא התבקש להמציא חוות דעת רפואית אך ורק במקרה שדה בריר, שם התקיימה בדיקה מקיפה ויסודית יותר מאשר כל פרויקט אחר בישראל. באף אחת מאלפי הבקשות המוגשות למוסדות התכנון, כולל בפרויקטים בעלי משמעות סביבתית ובריאותית גדולות בהרבה משל שדה בריר לא התבקשה חוות דעתו של משרד הבריאות".

"המשמעות מרחיקת הלכת של עמדת משרד הבריאות, מעבר להיותה מנוגדת לחוק אויר נקי, היא שלא ניתן יהיה לקדם אף פרויקט תעשייתי, תחבורתי או תשתיתי במדינת ישראל כי השפעתם גדולה ורבה יותר מאשר השפעה עתידית של שדה בריר.
שדה בריר הוא עתודת הפוספט הריאלית היחידה בישראל והחלטה בנדון תשפיע באופן ישיר על עתיד הנגב, עתיד תעשיית הפוספט בישראל ועל תעסוקת 8700 משפחות בנגב".

סדנת אוטומציה

Print Friendly, PDF & Email
אזהרה איכות הסביבה בריאות זיהום אוויר כי"ל מוות משרד הבריאות שדה בריר תחלואה תמותה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס