תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
ביבי על מתווה הגז: אי אפשר לדבר על השקעות בלי משקיעים
מערכת תשתיות 1 ביולי 2015 11:44 תגובה אחת

ראש הממשלה התייחס הבוקר למתווה הפשרה עם מונופול הגז שהוצג אתמול (ג') על ידי שר האנרגיה יובל שטייניץ. נתניהו: "יש לנו סיבות בטחוניות ורבות אחרות מדוע הדבר הזה הכרחי"

Print Friendly, PDF & Email
ביבי על מתווה הגז: אי אפשר לדבר על השקעות בלי משקיעים

ביבי על מתווה הגז: אי אפשר לדבר על השקעות בלי משקיעים

ראש הממשלה התייחס הבוקר למתווה הפשרה עם מונופול הגז שהוצג אתמול (ג') על ידי שר האנרגיה יובל שטייניץ. נתניהו: "יש לנו סיבות בטחוניות ורבות אחרות מדוע הדבר הזה הכרחי"

תמונה ראשית: ראש הממשלה בנימין נתניהו. צילום: שאטרסטוק

לאחר שהוצג אתמול (ג') מתווה הפשרה עם מונופול הגז על ידי שר האנרגיה, התייחס הבוקר ראש הממשלה בנימין נתניהו במשרד הבריאות למתווה: "אי אפשר לדבר על השקעות בלי משקיעים. אי אפשר לדבר על תחרות בלי מתחרים, אי אפשר לדבר על גז בלי גז. אנחנו צריכים את היכולת להוציא את זה מהים ולכן אנחנו מביאים את המתווה המאוזן והנכון הזה. כשאני מדבר על גז, אני רוצה להסביר לאזרחי ישראל, זה לא מה שאתם רואים בכיריים של הבישול. זה בעצם המקור העיקרי לחשמל, לתחנות הכוח שמספקות את החשמל במדינת ישראל. אין לי שום כוונה להישאר עם שדה אחד וצינור אחד – זה לא יביא לשום תחרות, אבל זה יביא לכך שנהיה בתלות ביטחונית שהיא לא באה בחשבון למדינת ישראל".

ביבי המשיך: "אנחנו צריכים הרבה שדות והרבה צינורות ויש לנו סיבות ביטחוניות ורבות אחרות מדוע הדבר הזה הכרחי. אני לא מתכוון לקבל מדינה בעלטה או בחצי עלטה, ואני גם לא מתכוון להיקלע למצב של מדינות אחרות, שבגלל פופוליזם, דרישות ורגולציה, עודף רגולציה, בעצם השאירו את עצמן עם הגז באדמה. זה קרה למצרים, זה קרה לארגנטינה, זה קרה למדינות נוספות. דיברו, התווכחו, לא החליטו, הבריחו את המשקיעים וכתוצאה מזה – אין להן גז. לנו יש גז, אבל יש לנו הרבה יותר מקורות גז, הרבה יותר. אנחנו יכולים לקדם גם את הדבר שהוא נכון למשק הישראלי, לצורכי החשמל של מדינת ישראל, לצורכי הכלכלה של מדינת ישראל, וגם לאפשר למשקיעים להשקיע פה ולהביא משקיעים חדשים".

Print Friendly, PDF & Email
בנימין נתניהו גז גז טבעי דלק יובל שטייניץ לוויתן מונופול הגז מתווה הגז נובל אנרגי ראש הממשלה שר האנרגיה תמר

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. חיים ישראל הגב 2 ביולי 2015 בשעה 8:24

    נתניהו לא מקבל מדינה בעלטה – אבל פטר את מונופול הגז מהנחת צינור שני מתמר .

    לכן נתניהו מקדם מדינה בעלטה .

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד