סגולן רויאל, שרת הגנת הסביבה הצרפתית, קראה פומבית לציבור להפסיק לאכול את ממרח שוקולד האגוזים, מאחר ותהליך הייצור שלו תורם לנזק הסביבתי ולבירוא היערות העולמי
שרת הגנת הסביבה הצרפתית: "תפסיקו לאכול נוטלה"
סגולן רויאל, שרת הגנת הסביבה הצרפתית, קראה פומבית לציבור להפסיק לאכול את ממרח שוקולד האגוזים, מאחר ותהליך הייצור שלו תורם לנזק הסביבתי ולבירוא היערות העולמי
התמונה הראשית: ממרח נוטלה
"צריך לשתול כמות עצומה של עצים כדי לכסות על בירוא היערות העולמי המאסיבי וההשפעה המזיקה שיש לו על הסביבה. אנחנו צריכים להפסיק לאכול, נוטלה, למשל, מאחר וזה נעשה עם שמן דקלים" כך אמרה שרת הגנת הסביבה הצרפתית, סגנולן רויאל, בראיון שנערך ביום ב' לטלוויזיה הצרפתית.
פררו, קבוצת השוקולד האיטלקית שמייצרת את שוקולד הנוטלה, הגישה הצהרה אתמול בה היה אמרה שהיא מודעת לסיכונים הסביבתיים והתחייבה להשתמש בשמן הדקלים בצורה אחראית. קרוב ל-80% משמן הדקלים שמשתמשת בו פררו מגיע ממדינת מלזיה, והשאר מגיניאה, אינדונזיה וברזיל.
זו לא הפעם הראשונה שבה ממשלת צרפת יוצאת נגד הממרח הפופולרי. בשנת 2011, הסנאט הצרפתי ניסה להכניס לחוק מס של 300% על שמן דקלים, בטענה שהוא משמין בצורה מסוכנת והוא מזיק לסביבה.
בפברואר השנה קבוצת פררו הוציאה הודעה לפיה החל מה-1 לינואר היא הגיעה למטרה של 100% שימוש בשמן דקלים ממקורות שדואגים לסביבה ולקיימות, שנה לפני היעד המקורי שלה.