תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
ישראל תרכוש מגרמניה ספינות בשווי 1.8 מיליארד שקלים כדי להגן על מאגרי הגז
מערכת תשתיות 11 במאי 2015 14:36 אין תגובות

משרד הביטחון מודיע כי הוא רוכש מגרמניה ספינות להגנה על מאגרי הגז, שני שליש מהתשלום יבוצע על ידי תקציב הביטחון והשאר ימומן על ידי ממשלת גרמניה. מונופול הגז של קבוצת דלק ונובל אנרג'י כנראה לא יידרש לשלם על ההגנה, יממה בלבד לאחר שהוצג בפניו מתווה שקובע שהוא יורשה להחזיק בבעלות הצולבת על המאגרים עד העשור הבא לפחות

Print Friendly, PDF & Email
ישראל תרכוש מגרמניה ספינות בשווי 1.8 מיליארד שקלים כדי להגן על מאגרי הגז

ישראל תרכוש מגרמניה ספינות בשווי 1.8 מיליארד שקלים כדי להגן על מאגרי הגז

משרד הביטחון מודיע כי הוא רוכש מגרמניה ספינות להגנה על מאגרי הגז, שני שליש מהתשלום יבוצע על ידי תקציב הביטחון והשאר ימומן על ידי ממשלת גרמניה. מונופול הגז של קבוצת דלק ונובל אנרג'י כנראה לא יידרש לשלם על ההגנה, יממה בלבד לאחר שהוצג בפניו מתווה שקובע שהוא יורשה להחזיק בבעלות הצולבת על המאגרים עד העשור הבא לפחות

פלטפורמת ההפקה של מאגר תמר. גז טבעי. צילום: אלבטרוס

​משרד הביטחון, באמצעות מינהל הרכש (מנה"ר) ובשיתוף עם חיל הים השלים היום (ב') את המשא ומתן לרכש ארבע ספינות סיור חדישות ומתקדמות לחיל הים, במסגרת תוכנית ההצטיידות להגנה על ה"מים הכלכליים" של מדינת ישראל – האסדות לחיפושי והפקת גז במרחב הימי הכלכלי שממערב לחופי הארץ. היקף העסקה נאמד בכ-430 מיליון יורו (כ-1.8 מיליארד שקלים).

מים כלכליים לפייסבוק
טקס החתימה על רכישת הספינות מגרמניה. צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

תושבי ישראל יממנו כשני שליש מהעסקה באמצעות תקציב הבטחון, וזאת יממה בלבד לאחר שצוות המשא ומתן הממשלתי עם מונופול הגז הגיש הצעה למונופול שמשאירה בידיו את השליטה בשני מאגרי הגז הגדולים, תמר ולוויתן.

על פי המתווה החדש שכנראה יוצע לנובל אנרג'י ולדלק השבוע, דלק עדיין תצטרך למכור את חלקה במאגר תמר אך תעשה זאת בלוח זמנים נוח יותר ורק במהלך העשור הבא. המתווה יאפשר לנובל להמשיך להחזיק בחלקיה במאגרי תמר ולוויתן, ולמכור גז לשוק המקומי. היא תצטרך לדלל את אחזקותיה בתמר 36% ל-25% ושתי החברות יחויבו למכור את מאגרי תנין וכריש.

במצב העניינים הנוכחי, נובל אנרג'י מחזיקה ב-36% ממאגר תמר וב-39.66% ממאגר לוויתן, וחברות הבת של חברת דלק מחזיקות במשותף ב-31.5% ממאגר תמר וב-45.30% ממאגר לוויתן, אך הן כנראה לא יצטרכו לשלם על ספינות האבטחה שתושבי ישראל ישלמו.

טקס חתימת החוזה נערך הבוקר במשרד הביטחון, במעמד מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') דן הראל, ראש אגף הכספים עמוס שקדי, סמנכ"ל וראש מינהל הרכש תא"ל (מיל') שמואל צוקר ומנכ"ל המספנה הגרמנית Andreas Burmester.

במסגרת עסקת "מים כלכליים" ירכוש משרד הביטחון ספינות סיור מתקדמות מסוג Patrol Korvette ממספנת TKMS שבעיר קיל, אותה מספנה שבונה את צוללות הדולפין הישראליות. הספינות יסופקו בחמש השנים הקרובות. מערך ההגנה הייעודי על מרחב המים הכלכליים עתיד לכלול ספינות שטח, ספינות ביטחון שוטף, כלי טיס בלתי מאוישים, איסוף מודיעין ורכיבים נוספים.

במהלך המשא ומתן התעקש משרד הביטחון על כך שכל מערכות הלחימה בספינה יהיו מתוצרת ישראלית, באופן שיבטיח הזרמת הזמנות חדשות בהיקפים משמעותיים לתעשיות הביטחוניות הישראליות.

כאמור, היקף העסקה נאמד ב-430 יורו. כשליש ממנו ימומן באמצעות מענק מיוחד של ממשלת גרמניה, בגובה 115 מיליון יורו. כמו כן, בתמורה לרכש הספינות, התחייב קונצרן TK, בעלי המספנה, בפני הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה לרכש גומלין, לרכוש סחורות מתוצרת ישראל, להשקיע במחקר ופיתוח ולבחון השקעה בחברות ישראליות בהיקף של כ-700 מיליון שקלים, כמחצית מהסכום שישלם משרד הביטחון.

"העסקה שנחתמה היום היא אירוע משמעותי ביותר המהווה קפיצת מדרגה דרמטית ביכולות ההגנה של חיל הים על האתרים האסטרטגיים של מדינת ישראל בתחום הגז, במרחק של עשרות ומאות קילומטרים בים", אמר מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') דן הראל. "העסקה גם מהווה מנוף כלכלי משמעותי למשק, כאשר קרוב למיליארד שקלים יחזרו ישירות לתעשייה הישראלית כהזמנות ציוד ורכש. אנחנו שמחים וגאים בתוצאותיו של המשא ומתן, אשר הבטיחו הישגים מקסימליים הן בפן המבצעי והן בפן הכלכלי".

עסקת "מים כלכליים" תמומן מתקציב ייעודי נפרד מתקציב הביטחון, שאישרה הממשלה. את המעטפת המימונית לעסקה יעניק בנק דיסקונט, שזכה בהליך תחרותי בינלאומי שקיים אגף הכספים, ובו התמודדו שלושה בנקים אירופאיים וחמישה בנקים ישראליים.

הממונה על השקעות זרות ושיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה, זיוה איגר: "משרד הכלכלה בשיתוף ובגיבוי משרד הביטחון וחיל הים, הצליח להביא אל שולחן המשא ומתן מתווה שהופך רכש ביטחוני לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי. הרחבת פעילותה הכלכלית של TKMS בישראל הוא פריצת דרך בשיתוף הפעולה המסחרי, הכלכלי והמחקרי בין המדינות. אנו פועלים בהתאם למדיניות המשרד לעידוד מפעלים קטנים ובינוניים וחיזוק הפריפריה. שיתוף הפעולה עם TKMS מהווה דוגמה לחשיבות של רכש הגומלין למשק הישראלי."

מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג: "ההוצאה הישראלית על ביטחון לאומי מכניסה כסף לתעשייה הישראלית. הנענו מהלך שהופך חוב תלוי ועומד, להשקעה ישירה בתעשייה הישראלית על פי תוכנית מפורטת בהתאם ללוחות זמנים מחייבים. יש כאן בשורה חשובה לתעשייה הישראלית, לשוק העבודה הישראלי וגם זרקור חיובי על שיתוף הפעולה הכלכלי והביטחוני של ישראל עם גרמניה, המציינות בימים אלו 50 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות".

[wysija_form id="4"]

Print Friendly, PDF & Email
אבטחה אבנר איום גז טבעי גרמניה דלק מיליארד משרד הביטחון נובל ספינות תקציב תשובה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס