חווה סולארית בשטח 50 דונם ובשווי של 25 מיליון שקל תוקם לראשונה באזור יהודה ושומרון. הבנקים בישראל נמנעו עד כה ממימון חוות סולאריות מעבר לקו הירוק, בשל חשש לגורל ההלוואה הפיננסית, נושא שגרם לסכסוך בין שני משרדי ממשלה ולתקיעה של כל הענף
מעבר לקו הירוק: חווה סולארית ראשונה תקום באיזור יהודה ושומרון
חווה סולארית בשטח 50 דונם ובשווי של 25 מיליון שקל תוקם לראשונה באזור יהודה ושומרון. הבנקים בישראל נמנעו עד כה ממימון חוות סולאריות מעבר לקו הירוק, בשל חשש לגורל ההלוואה הפיננסית, נושא שגרם לסכסוך בין שני משרדי ממשלה ולתקיעה של כל הענף
בתמונה הראשית: חווה סולארית
חברת "ירוק זה אנחנו" יתקינו חווה סולארית בשיתוף עם חברת אנרפוינט ישראל. החווה תהיה בהספק של 4 מגה-וואט ובשווי כספי כולל של כ-25 מיליון שקלים ביישוב נתיב הגדוד שבבקעת הירדן, 20 ק"מ צפונית לעיר יריחו. ההסכם אודות הקמת החווה נחתם היום (א'), והקמתו תחל בקרוב.
החווה הסולארית תותקן על שטח של 50 דונם והיא תורכב מ-13 אלף פאנלים סולארים,שיסופקו על ידי חברת אנרפוינט ישראל. החווה הסולארית בנתיב הגדוד היא החווה הסולארית הראשונה המוקמת בשטחי יהודה ושומרון, לצד חווה נוספת שתוקם בקיבוץ קליה.
הרישיון המותנה להקמת החווה הסולארית בנתיב הגדוד ניתן כבר לפני מספר שנים על ידי רשות החשמל, אולם עד היום לא הותקנו ביהודה ושומרון חוות סולאריות בינוניות וגדולות, אלא רק מערכות סולאריות קטנות בהספק של עד 50 קילו-וואט. הסיבה לכך היא שהבנקים בישראל נמנעו ממימון לחוות סולאריות מחשש לגורל ההלוואה במציאות מדינית לא ברורה ביהודה ושומרון.
הדרישה של הבנקים לקבלת רשת בטחון פיננסית ממשלתית נענתה בסירוב על ידי שר האוצר הקודם, יאיר לפיד, אך נושא זה נפתר לפני מספר חודשים, כאשר הממשלה החליטה לבסוף לפרוס רשת ביטחון פיננסית לחוות סולאריות ביהודה ושומרון.
החשמל שיופק באמצעות החווה החדשה יירכש על ידי חברת החשמל תמורת תעריף של 53 אגורות לקוט"ש. תעריף זה נקבע בשנה האחרונה, לאחר שבית המשפט העליון דחה עתירה משפטית מטעם תושבי יהודה
ושומרון, שבקשו לקבל תעריף גבוה כפיצוי על העיכוב בהתקנות סולאריות בשטחי יהודה ושומרון. בעתירה נטען כי הרשויות לא אישרו בעבר התקנת מערכות סולאריות בינוניות (מערכות בהספק 50 קילו-וואט עד 5 מגה-וואט) באזור יהודה ושומרון, ובשל כך תושבי יהודה ושומרון לא יכלו להירשם להסדרות הקודמות, שכללו את התעריפים הגבוהים הקודמים שקבעה רשות החשמל למערכות סולאריות בינוניות. תעריפים אלו התחילו בתעריף גבוה של 1.55 שקל לקוט"ש וירדו עם השנים לתעריף 53 אגורות לקוט"ש, נוכח ירידת מחירי המערכות הסולאריות.
לדברי דני דנן, מנכ"ל אנרפוינט ישראל "החווה הסולארית החדשה בנתיב הגדוד תגדיל את מערך הייצור של אנרגיה סולארית במדינת ישראל. אנרגיית השמש היא משאב בלתי נגמר, נקי וזול יותר מכל משאב אחר ואני קורא לממשלה החדשה להרחיב את השימוש באנרגיה חלופית למען טובת כל תושבי מדינת ישראל".
[wysija_form id="4"]