מפעל קוניאל בירוחם, שכבר קיבל אישור ממכון התקנים להגיז את המפעל ואז ברגע האחרון נגנז על ידי רשות הגז, ייפגש מחר עם משרד האנרגיה, משרד הכלכלה ומכון התקנים בניסיון לקדם את חיבור המפעל לרשת החלוקה
מחר: פגישה גורלית בניסיון להזרים גז טבעי למפעל קוניאל
מפעל קוניאל בירוחם, שכבר קיבל אישור ממכון התקנים להגיז את המפעל ואז ברגע האחרון נגנז על ידי רשות הגז, ייפגש מחר עם משרד האנרגיה, משרד הכלכלה ומכון התקנים בניסיון לקדם את חיבור המפעל לרשת החלוקה
משרד האנרגיה, משרד הכלכלה ומכון התקנים ייפגשו מחר עם מפעל קוניאל המייצר רעפים בירוחם, בניסיון להגיע לנוסחה שתאפשר למפעל להגיע להגזה, לאחר שרשות הגז של משרד האנרגיה ביטלה ברגע האחרון את ההגזה שלו, וזאת כשמכון התקנים כבר אישר את חיבור הגז לרשת החלוקה.
לאתר תשתיות נודע כי המפעל ספג מכה קשה עקב הביטול ברגע האחרון, מאחר והוא כבר הטיס לארץ לצורך ההגזה מומחים של חברות ההסבה ושל הפיקוח שהגיעו מארצות זרות במיוחד, דבר שכרוך בעלויות כבדות שיחזרו על עצמן כשתאושר לו לבסוף ההגזה.
"הבעיה העיקרית היא שאין מישהו שמפקח על רשות הגז ומכון התקנים, ולאף אחד אין סמכות להתערב בנושא. היה אמור להיות דיון בוועדת הכלכלה בנושא אך הוא בוטל", אמר לתשתיות גורם בכיר המעורה בפרטים, "וגם אם יפתרו את המצב של קוניאל, עדיין צריך שינוי רוחבי רגולטורי, פתרון נקודתי לא ישפר את המצב. קוניאל פשוט שילם את עובדת היותו המפעל הראשון שעובר את ההסבה לפי התקן הספציפי הזה".
לפני מספר חודשים נמסרו מחברת טלמניע פרטי ההתקנה, על פיו תתקין במפעל "קוניאל אנטוניו" בירוחם צנרת גז טבעי באורך של 1,000 מטרים בקטרים שונים. מנכ"ל מפעל קוניאל אנטוניו, ואדים צ'ובינידזה, מסר לפני מספר חודשים לאתר תשתיות שמבחינת המפעל, המעבר לגז טבעי הוא שאלה קיומית. צ'ובינדזה אמר אז כי אם המפעל לא יסב לגז טבעי הוא לא יוסיף להתקיים.
החיסכון השנתי למפעל כתוצאה מהמעבר לגז טבעי הוא בין 4.5-5 מיליון שקלים בשנה ועלות פרויקט ההגזה היא כ-1.7 מיליון שקלים. בחישוב פשוט, על כל יום שהמפעל לא עובד על גז טבעי הוא מפסיד כ-15 אלף שקלים. משמעות ההגזה בשביל המפעל היא הרחבת הפעילות שלו, הגברת התחרות עם מפעלים בחו"ל וגיוס עובדים נוספים מהפריפריה, בעיקר מירוחם ודימונה. כיום המפעל מפרנס 130 משפחות מהאיזור.
ממשרד האנרגיה נמסר:
"על מנת להזרים גז טבעי למפעל נדרשים 2 אישורים:
· אישור חברת יעוץ הנדסית בינלאומית של הרשות, חברת PB, על תקינות של מערכת גז טבעי פנים מפעלית, המחברת את מתקן מדידה של חברת הולכה או חלוקה בהתאמה (שבדרך כלל מוקמת בשטח הצרכן), לבין מתקן הצריכה של הצרכן (כגון דודים, תנורים, אחר).
· אישור מכון התקנים שמתקן צריכה של הצרכן הינו תקין ובטיחותי.
רשות הגז הטבעי, במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, אישרה את החיבורים עד למפעל ובתוך המפעל עד לחיבור עם מתקן הצריכה אשר באחריות מכון התקנים.
מפעל קוניאל ירוחם יחובר למערכת החלוקה לאחר שמכון התקנים יאשר את מתקן הצריכה.
(מכון התקנים הינו גוף עצמאי אשר אחראי על אישור תקני הבטיחות של מתקני הצריכה).
מחר יתקיים דיון עם מכון התקנים, משרד הכלכלה ומשרד התשתיות הלאומיות על מנת לקדם את חיבור המפעל לרשת החלוקה".
מכון התקנים מסר כי הוא לא נותן פרטים שקשורים ללקוחות ושנפנה בנושא למפעל.
מפעל קוניאל בירוחם לא מסר את תגובתו.
[wysija_form id="4"]