נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הודיע כי הוא מתנגד בתוקף להחלטת הממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, לעכב את פיתוח מאגר לוויתן עד לאחר הבחירות: "ההפסד יבוא לידי ביטוי כבר בשנים 2018-2019"
התעשיינים נגד גילה: בעקבות העיכוב בפיתוח לוויתן המשק יפסיד כ-15.5 מיליארד
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הודיע כי הוא מתנגד בתוקף להחלטת הממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, לעכב את פיתוח מאגר לוויתן עד לאחר הבחירות: "ההפסד יבוא לידי ביטוי כבר בשנים 2018-2019"
בתמונה הראשית: שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הודיע כי הוא מתנגד בתוקף להחלטת הממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, לעכב את פיתוח מאגר לוויתן עד לאחר הבחירות.
לדברי ברוש, הממונה על ההגבלים העסקיים צריך לקבל את ההצעות שכבר הובאו בפניו, בפני משרד האוצר ומשרד האנרגיה. ההצעות כללו את יציאתה של חברת דלק ממאגר תמר ואת מסירת השיווק לגוף שלישי בלתי תלוי בבעלי המאגר, ולפי ברוש הן משיגות את המטרה של הגברת התחרות, תוך יצירת אינטרסים שונים לבעלי שליטה שונים בשני המאגרים הגדולים, תמר ולוויתן.
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש: "מבדיקה שערך האגף למחקר כלכלי של התאחדות התעשיינים, על ההשפעות המאקרו- כלכליות של העיכוב בפיתוח מאגר לוויתן, נמצא כי כבר בשנים 2018-2019, המשק יפסיד כ-15.5 מיליארד שקל מעיכוב פיתוח המאגר. 57% מההפסד יהיה מאובדן הכנסות ממיסים ומתמלוגים למדינה. היתר- 43% מההפסד, ייווצר מהעלות העודפת בהוצאות האנרגיה שישלם המשק".
כמו כן הוסיף ברוש כי "רק לפני מספר חודשים קיבלה הממשלה החלטה להילחם בבירוקרטיה וברגולציה העודפת, אולם, עד 2018 הרגולטורים הנוכחיים כנראה יפנו את מקומם, בעוד אנחנו, אזרחי המדינה, נישאר כאן כדי לשלם את מחיר חוסר האחריות. מי מהרגולטורים לקח בחשבון את ההשלכות הכלכליות והחברתיות של המהלך הזה? הרי התוצאה הבולטת של התנהלות זו הנה פגיעה באזרחי המדינה. בייחוד לנוכח עליית יוקר המחייה ואובדן היכולת לממן מגוון רחב של שירותים ציבוריים חיוניים, אותם הממשלה הייתה יכולה לספק לאזרחיה הודות להכנסות מהגז הטבעי".
כמו כן התאחדות התעשיינים טוענת כי מבדיקה שהיא ערכה עלה כי בשל התנהלותם של גורמי הממשל בנושא הגז הטבעי וביניהם הממונה על ההגבלים העסקיים, משרד האוצר ומשרד האנרגיה- הפסיקו חברות שזכו בזיכיון, את השקעותיהם במאגר ופיזרו את מאות העובדים שהיו אמורים לעסוק בפיתוח שדות הגז תמר ולוויתן. התעשיינים טוענים שכתוצאה מכך, הופסק הפיתוח ונגרם נזק למשק- מעבר להפסדים, בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים בשנה, תיפגע הצמיחה בכ- 0.4% ב- 2018 ובכ-0.47% ב- 2019. כמו כן המשק יאבד את ההזדמנות לקלוט כ-16 אלף מועסקים חדשים ב- 2019.