תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
החברה להגנת הטבע עתרה לבג"ץ נגד משרד החקלאות
מערכת תשתיות 1 במרץ 2015 20:02 תגובה אחת

החברה להגנת הטבע הגישה עתירה לבג"ץ נגד משרד החקלאות ופקיד הדיג הראשי במשרד, בה היא מבקשת להורות על נקיטת פעולות מיידיות "לעצירת הידרדרות מצב הים, למען הדגים ובעלי החיים שבו ופרנסת הדייגים"

Print Friendly, PDF & Email
החברה להגנת הטבע עתרה לבג"ץ נגד משרד החקלאות

החברה להגנת הטבע עתרה לבג"ץ נגד משרד החקלאות

החברה להגנת הטבע הגישה עתירה לבג"ץ נגד משרד החקלאות ופקיד הדיג הראשי במשרד, בה היא מבקשת להורות על נקיטת פעולות מיידיות "לעצירת הידרדרות מצב הים, למען הדגים ובעלי החיים שבו ופרנסת הדייגים"

החברה להגנת הטבע הגישה עתירה לבג"ץ נגד משרד החקלאות ופקיד הדיג הראשי במשרד, בבקשה להטמיע ברישיונות הדיג של הדייגים תנאים ומגבלות, במטרה לשמור על משאב הדגה, ולשפר את מצב הדגים ובעלי החיים בים, שלטענתה הוזנחו במשך שנים רבות וגרמו לנזק אדיר ולמצבו המדולדל של הים.

עוד מבקשת החברה להגנת הטבע בעתירה, לאסור על הדיג בעונת רביית הדגים בים, המתחילה בראשית אפריל ומסתיימת בסוף יוני, "על מנת לאפשר את שיקומו של הים ולמנוע את המשך קריסתו".

בחברה להגנת הטבע מציינים כי הרישיונות כבר חודשו בחודש ינואר האחרון, ללא שום מגבלה או סייג על הדיג. זאת, למרות התראות חוזרות ונשנות ולמרות שמשרד החקלאות מודע למה שמבחינתם הפך למצב החמור של הים. "יש כאן רגולטור שבעצם לא מנהל את המשאב שהוא מופקד עליו", אומרים בחברה להגנת הטבע ומוסיפים כי הנושא כבר זכה לביקורת בדוח המבקר בשנת 2010, אך מאז לא נעשה כמעט דבר.

חלק אדיר משלל הדיג הוא דגיגים צעירים, שטרם הספיקו להתרבות. בכך, פעילות הדיג פוגעת ב"קרן", במקום ללכוד רק את ה"ריבית" של משאב הדגה, ובכך פוגעים הדייגים בענף עליו הם יושבים, ופרנסתם בסכנה. בנוסף, הנזק לטבע הוא 100,000 חיות מוגנות מתות בשנה, כתוצאה מפעילות דיג לא מבוקרת, כולל כ – 3000 צבי ים, הנפגעים בעיקר במים רדודים (ומכאן הדרישה להרחקת חלק מספינות הדיג אל העומק).

החברה להגנת הטבע ניהלה תהליך ארוך מול משרד החקלאות, בסיוע מומחים מהארץ ומהעולם, ותוך ביצוע תהליך דיאלוג עם בעלי העניין, כולל נציגי משרד החקלאות והדייגים, אולם הארגון טוען שלאור חוסר העשייה מצידם, הוא נאלץ לפנות לבית המשפט.

"מקרה הדיג הישראלי בים התיכון, הוא מקרה מובהק של טרגדיית משאב משותף, שהיעדר התערבות מטעם הרגולטור הביאה להזנחתו והתדרדרותו במשך השנים, עד כדי סכנה להמשך קיומו", נכתב בעתירה של החברה להגנת הטבע. "זאת, על אף שהחוק הקנה סמכויות משמעותיות ושיקול דעת רחב לפקיד הדיג הראשי במשרד החקלאות, לצורך ניהול משאב הדגה בישראל – לרבות באמצעות קביעת תנאים ברישיונות דיג".

הם המשיכו: "מעבר לעובדה שבעקבות היעדר הניהול של הענף בישראל, השחקנים השונים מתנהלים באופן בלתי יעיל וכורתים את הענף עליו הם יושבים וממנו הם מתפרנסים, התוצאה מבחינת הטבע והסביבה ושאר הנהנים מהמערכת האקולוגית הייחודית בים התיכון, היא הרת אסון. זה שנים שאין חולק, לא מטעם משרד החקלאות ואגף הדיג, לא מטעם הדייגים, ולא מטעם הציבור שבריאות הים והסביבה הימית חשובים לו – כי ישנו צורך דוחק ודחוף לפעול על מנת להציל את משאב הדגה והמערכת האקולוגית בים התיכון מקריסה. לאור שנות ההזנחה הרבות, אין ספק כי נדרשת רפורמה משמעותית לצורך פתרון אפקטיבי ארוך טווח לאישוש המשאב."

עד שתקודם רפורמה כוללת, יש לעשות שימוש בכלי המינהלי המרכזי שבידי פקיד הדיג הראשי – הכנסת מגבלות לרישיונות הדיג המונפקים לדייגים, על מנת להבטיח שהדגה תשמר.

לעתירה מצרפת החברה להגנת הטבע נתונים על מצבו הרעוע של הים, על בסיס חוות דעתו של ד"ר מנחם גורן, מאוניברסיטת תל אביב, ובהם ירידה בשלל הדגה של 40% בהיקף, בשני העשורים האחרונים; ירידה בשלל ליחידת מאמץ בדיג מכמורת (בעשור האחרון, ירידה של פי 2.5 של השלל ליחידת מאמץ (שעת גרירת רשת) לצורך השגת כמות דגים זהה, ותוך פגיעה סביבתית כפולה – עלייה של 25% בשיעור שלל לוואי); גודל דג קטן משמעותית ממקומות דומים בים התיכון (סקר משווה בין ישראל לאיסקֶנְדֵרוּן בטורקיה, מלמד כי תחת מאמץ דיג זהה, משקל הדגים בישראל, כמו גם השלל ליחידת מאמץ, הם כשישית מבטורקיה); אחוז דגיגים צעירים גבוה מאוד בשלל הדיג (למעלה מ – 70% משלל דיג המכמורת המובא אל החוף, הוא מתחת לגודל המינימום האפשרי על פי תקנות הדיג, כלומר – מרבית הדגים נידוגים בטרם הספיקו להתרבות).

"ישראל היא אחת המדינות הבודדות בים התיכון, שאינה מנהלת הפסקת דיג בעונת הרבייה ו/או ניהול של צי הדיג באמצעות מכסות ושטחים מוגדרים לרביית דגה", מסבירים בחברה להגנת הטבע ומציינים כי עונת הרבייה מתחילה בעוד כחודש.

"יש להורות למשרד החקלאות להפעיל את סמכותם על דרך קביעת תנאים שונים ברישיונות דיג, ובכללם איסור דיג בעונת הרבייה, כבר בשנת 2015, וזאת מבלי להידרש להשתהות ולו עוד זמן נוסף עד התקנת תקנות על ידי השר, מהלך שככל הנראה ייארך זמן רב. לחילופין, יש להורות לפקיד הדיג להטיל הגבלות שונות, ביניהן איסור דיג בעונת הרבייה", מסכמים בחברה להגנת הטבע.

[wysija_form id="4"]

Print Friendly, PDF & Email
איכות הסביבה אקלים בג"צ בגץ דגה דגים דיג דייג החברה להגנת הטבע לדוג משרד החקלאות עתירה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. מוריאל הגב 2 במרץ 2015 בשעה 10:13

    כל הדיון בבית המשפט חסר משמעות מאחר ומשרד החקלאות פועל כבר למען הגבלות הדיג ומעבר לבריכות טבעיות. הפעילות של החברה להגנת הטבע היא התפרצות לדלת פתוחה.

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס