תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
יצרני החשמל הפרטיים עתרו לבג"ץ נגד רשות החשמל
מערכת תשתיות 21 בינואר 2015 15:18 אין תגובות

הפורום דורש בבקשתו לחייב את רשות החשמל לפרסם את בסיס הנתונים עליהם הסתמכה בקביעת הנתונים בשימוע ולהורות לרשות להימנע מעריכת השימוע בנושא עד להכרעה בעתירה

Print Friendly, PDF & Email
יצרני החשמל הפרטיים עתרו לבג"ץ נגד רשות החשמל

יצרני החשמל הפרטיים עתרו לבג"ץ נגד רשות החשמל

הפורום דורש בבקשתו לחייב את רשות החשמל לפרסם את בסיס הנתונים עליהם הסתמכה בקביעת הנתונים בשימוע ולהורות לרשות להימנע מעריכת השימוע בנושא עד להכרעה בעתירה

אתמול (ג'), עתר פורום יצרני החשמל הפרטיים לבג"ץ, באמצעות עורכי הדין עמית קריספין ורועי בלכר ממשרד גולדפרב זליגמן, בבקשה לחייב את רשות החשמל לפרסם את בסיס הנתונים עליו התבססה בקביעת שימוע הרשויות המקומיות ולמנוע קיום שימוע בנושא עד קבלת הכרעה בעתירה.

לטענת החברות בפורום יצרני החשמל הפרטיים, מהשימוע שהופץ לא ניתן לדעת מה היו בסיס המידע והנתונים על פיהם קבעה הרשות את העלויות המערכתיות ורכיבי העלויות המערכתיות של מנהל מערכת החשמל. לשימוע לא צורפו הנתונים שהיוו את הבסיס לקביעת העלויות המערכתיות. וכן לא צורפה כל חוות דעת מקצועית אשר שימשה גם היא כבסיס לשימוע.
בחודש ספטמבר, לאחר קבלת השימוע, פנה הפורום לרשות החשמל בבקשה דחופה לקבלת כל המידע והנתונים הרלוונטיים על מנת שיצרני החשמל הפרטיים יוכל להתייחס לשימוע.

מאותו היום, לטענת פורום יצרני החשמל הפרטיים, רשות החשמל נמנעה מלספק את הנתונים הללו הן לפורום והן לחברים בפורום שפנו אליה בבקשות פרטניות.

איתי אייגס, מנכ"ל פורום יצרני החשמל הפרטיים: "רשות החשמל מתחמקת במשך מספר חודשים מלפרסם לציבור ובעיקר לחברי הפורום את הנתונים על פיהם נקבעו התעריפים. לצערנו הרב התנהלות רשות החשמל לא מותירה ליצרנים הפרטיים כל ברירה ונאלצנו לפנות לבית המשפט העליון על מנת למנוע מהרשות לנקוט בצעדים שעלולים להיות הרסניים למשק החשמל ולפגוע בתחרות המתפתחת".

תגובת רשות החשמל: "רשות החשמל מכירה בפורום היצרנים הפרטיים ועובדת מולו. עם זאת, עמדת הרשות העקבית, אשר הובהרה פעמים רבות לפורום היצרנים, היא כי לעניין קביעת עלויות ליצרני חשמל פרטיים שונים – אשר מוטלות על צרכני החשמל לשנים רבות – הרשות לא תקבל עמדה אחידה של כלל יצרני החשמל, באמצעות פורום יצרני חשמל פרטי. יש לזכור כי המדובר בפורום אשר מאגד למעשה מתחרים, אשר אמורים להיות בעלי מבנה עלויות שונות והרשות נדרשת לשקיפות לצורך קבלת מידע מכל יצרן בנפרד על מנת לקבוע עלויות לציבור באופן המיטבי ביותר. מדובר בעלויות המוטלות על ציבור צרכני החשמל לשני העשורים הבאים והיא נדרשת למידע פרטני מכל יצרן בנפרד לצרכי הצלבת מידע ושקיפות. כמובן כי פניות יצרנים פרטיים פרטנית, נענות תמיד. לראייה, פניות פרטניות דומות שהגיעו לרשות החשמל מרבות מחברות הפורום, קיבלו מענה מלא ובהיר לבקשותיהן, על פי חוק".

[wysija_form id="4"]

Print Friendly, PDF & Email
איתי אייגס גולדפרב זליגמן דוראד דליה חברת החשמל חשמל חשמל פרטי עמית קריספין פורום יצרני החשמל הפרטיים רועי בלכר רשות החשמל

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

חדש! קורס תחזוקת מערכות סולאריות

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח לעשרות שנים בחוזי תחזוקה.

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות
רישום למערכת מידע של תשתיות
חפשו את המחר!
אדם טבע ודין (193) איכות הסביבה (646) אנרגיה (157) אנרגיה ירוקה (351) אנרגיה ירוקה בישראל (157) אנרגיה מתחדשת (1113) אנרגיה סולארית (202) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיית רוח (362) ארה"ב (132) בנייה ירוקה (130) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1938) גלעד ארדן (176) דלק (407) דלק קידוחים (137) החברה להגנת הטבע (141) המשרד להגנת הסביבה (648) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (162) התייעלות אנרגטית (651) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (573) חברת חשמל (197) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (130) מאגר לוויתן (145) מאגר תמר (194) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (183) משרד האנרגיה (452) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (147) רכב חשמלי (163) רשות החשמל (552) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (412) תשתיות (150)
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד