מדענים הפיקו ננו-דפוס גלי על משטח סיליקון על ידי סריקה של קרן לייזר לרוחבו. בהתחשב בכך שמשטחים גליים משקפים חזרה הרבה פחות אור, ההמצאה הפשוטה הזאת יכולה להגביר את היעילות של פאנלים סולאריים על ידי הגברת היכולת שלהם לקצור יותר אור שמש
עיבוד לייזר על פאנלים סולאריים: התשובה להגברת היעילות?
מדענים הפיקו ננו-דפוס גלי על משטח סיליקון על ידי סריקה של קרן לייזר לרוחבו. בהתחשב בעובדה שמשטחים גליים משקפים חזרה הרבה פחות אור, ההמצאה הפשוטה הזאת יכולה להגביר את היעילות של פאנלים סולאריים על ידי הגברת היכולת שלהם לקצור יותר אור שמש
השימוש בלייזר כדי להפיק מבנים על משטחים הוא תחום שמבוצע בו מחקר נרחב. לעיבוד לייזר יש את היתרון החשוב שהוא מחמם רק את פני השטח, ומשאיר את המבנה שמתחתיו כמו שהוא. המדענים שעבדו על שינויי השטח של הסיליקון הם יינצ'אי וואנג הסינגפורי ועמיתיו מהמכון לייצור טכנולוגיה A*STAR, והאוניברסיטה הטכנולוגית יניאנג. הם יצרו דפוס בעזרת הלייזר בעומק של 300 ננו-מטר.
"העומק הזה יכול להוריד משמעותית את השתקפות האור ולשפר את יכולת לכידת האור של הפאנל הסולארי", אמר וואנג לאתר סיינס דיילי. הטכנולוגיה היא ישירה ולא יקרה, וכוללת שימוש פשוט בעדשה צילינדרית כדי להרחיב את טווח קרן הלייזר.
וליעילות המופקת: החוקרים מצאו שממוצע ההשתקפות של המשטח הגלי ירד מ-39.7% ל-12.5%. ההפחתה בהשתקפות מביאה לעלייה בלכידת האור של 41%, מספרים מדהימים בהתחשב בנצילות המופקת היום מפאנלים סולאריים.