בעקבות דיון שהתקיים השבוע בבג"ץ, הסכימו שותפות מאגר הגז תמר להגיע להסכמה עם משרד האנרגיה בנוגע לפיתוחו של מאגר תמר SW
שותפות מאגר הגז תמר ביטלו את העתירה שהגישו נגד משרד האנרגיה
בעקבות דיון שהתקיים השבוע בבג"ץ, הסכימו שותפות מאגר הגז תמר להגיע להסכמה עם משרד האנרגיה בנוגע לפיתוחו של מאגר תמר SW
בדיון שהתקיים ביום שני השבוע (1.12) שכנע בית המשפט את הצדדים לקיים משא ומתן בנושאים הקשורים בזכויות המדינה אל מול זכויות שותפי תמר במאגר תמר South-West.
עוד הוסכם בין הצדדים לעתירה כי שותפי תמר יגישו בתוך 30 יום לשר התשתיות הלאומיות האנרגיה והמים, ערעור על החלטת הממונה בקשר עם אי מתן אישורו של הממונה לפיתוח מאגר תמר South-West על ידי חיבורו למתקנים הקיימים בפרויקט תמר. לאור ההסכמות האמורות נמחקה העתירה, תוך שמירת זכויות הצדדים לפי הצורך.
בחודש יולי השנה הגישו שותפות מאגר תמר עתירה לבג"ץ נגד הממונה על הנפט במשרד האנרגיה שלטענתם מעכב את אישור הפיתוח של מאגר הגז תמר SW. פיתוחו של המאגר, הנמצא בקרבת מאגר תמר, מעוכב מכיוון שכ-20% משטחו גולש לשטח רישיון ערן (רישיון 353). ערן היה אף הוא בידי שותפות תמר והופקע על ידי המדינה בסוף 2013 מכיוון שהשותפות לא החלו לקדוח בו בלוח הזמנים שנקבע. השותפות בתמר ערערו על ההחלטה לגבי ערן ולפני מספר חודשים הגיב שר האנרגיה על הערעור שהוגש באוקטובר 2013 בשלילה. עקב כך הגישו שותפות תמר (נובל אנרג'י, דלק קידוחים, אבנר, ישראמקו, דור חיפושי גז) ערעור בחודש יולי. אתמול כאמור הגישו גם השותפות של מאגר ערן, שהרכבן שונה במעט (נובל אנרג'י, דלק קידוחים, אבנר, רציו) ערעור לבג"ץ לגבי המאגר.
מאגר תמר South-West התגלה לפני כשנה על ידי השותפים בתמר בקידוח שבו הושקעו 122 מיליון דולר. המאגר מכיל לפי הערכות כ-1.1 TCF גז טבעי, כמות השווה למאגר ים תטיס. החברות השותפות במאגר תמר מעוניינות "לצרף" את מאגר תמר SW אל מאגר תמר העיקרי.
הפקת הגז מתמר נעשית כיום באמצעות חמש בארות הפקה שאחת מהן נמצאת בדרך כלל בתחזוקה. חיבור באר ההפקה של תמר SW יאפשר לה לעבוד בתפוקה קבועה של חמש בארות, עם אפשרות להוספת באר שישית כדי לספק ביקושי שיא. בענף הגז חוששים כי עיכוב משמעותי בפיתוח המאגר יפגע בתוכנית להגדיל את תפוקת מאגר תמר משנת 2015.
השותפות במאגר ערן הן: נובל אנרג'י 39.66%, אבנר חיפושי נפט 22.67%, דלק קידוחים 22.67%, רציו חיפושי נפט 15%.