תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • תחזוקת מערכות סולאריות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • תחזוקת מערכות סולאריות
  • אינדקס
לראשונה בישראל תתקיים הוועידה למגוון ביולוגי בעסקים
מערכת תשתיות 22 באוקטובר 2014 14:08 אין תגובות

הוועידה מיועדת לבעלי תפקידים במגזר העסקים והחברות הממשלתיות, בדגש תשתיות, חקלאות, ובינוי. ידברו בה רגולטורים, גופים ירוקים ועסקים על הסיכונים בניהול עסקי המתעלם משיקולי המערכות האקולוגיות, על ההזדמנויות בבידול עסקי ירוק, על הכנה אפקטיבית לרגולציה עתידית ודרכים חדשניות לחסכון במשאבים, תוך שמירה על הטבע בישראל

Print Friendly, PDF & Email
לראשונה בישראל תתקיים הוועידה למגוון ביולוגי בעסקים

לראשונה בישראל תתקיים הוועידה למגוון ביולוגי בעסקים

הוועידה מיועדת לבעלי תפקידים במגזר העסקים והחברות הממשלתיות, בדגש תשתיות, חקלאות, ובינוי. ידברו בה רגולטורים, גופים ירוקים ועסקים על הסיכונים בניהול עסקי המתעלם משיקולי המערכות האקולוגיות, על ההזדמנויות בבידול עסקי ירוק, על הכנה אפקטיבית לרגולציה עתידית ודרכים חדשניות לחסכון במשאבים, תוך שמירה על הטבע בישראל. הוועידה תתקיים בתאריכים 3-4/12/2014 בבית דניאל בזכרון יעקב

"מקורות", "הנסון", יקב תבור, חברת החשמל לישראל, בסיסי "חצרים" ו"פלמחים" של חיל האוויר, שיכון ובינוי ואגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה בצה"ל, כבר החלו את הטמעת שיקולי המגוון הביולוגי בתכניות העבודה ובנהלים הארגוניים שלהם, בהנחיה מקצועית של אקולוגים. 

הוועידה מיועדת למנהלים במגזר העסקי בתחומי הסביבה, תכנון והתפעול. בוועידה יושק קול קורא לזכייה בחבילת ייעוץ ותהליך להטמעת שיקולים אקולוגיים בחברות לשנת 2015. ההשתתפות דורשת רישום ומספר המקומות מוגבל.

רישום ופנייה לשאלות:

שם מלא*

שם חברה*

תפקיד*

מספר טלפון*

דוא"ל*

מספר המשתתפים

המגוון הביולוגי הוא כלל המערכות האקולוגיות הקיימות בכדור הארץ, על שפע המינים שבהם ויחסי הגומלין המורכבים בינם לבין עצמם ובינם לבין הסביבה. בחיי היום יום בדרך כלל איננו מבחינים בתרומתם של השירותים האקולוגיים, אולם כשהם נפגעים הנזק הכלכלי והחברתי ניכר. לדוגמה, הנזק הכלכלי שנגרם לענף החקלאות בארה"ב בעקבות משבר התמוטטות מושבות הדבורים ב-2007 או הנזק לענפי התיירות והדיג כתוצאה מאסון דליפת הנפט של BP במפרץ מקסיקו בשנת 2010.

בחמישים השנים האחרונות הדרדר מצבן של המערכות האקולוגיות, וכיום כ-60% משירותי המערכת האקולוגית הגלובליים נשחקו או נהרסו. ענף הדייג בישראל, למשל, מדווח על ירידה של כ-80% בשלל בעשור האחרון, ואיכות המים בכנרת יורדת בהתמדה.

המגזר העסקי קשור קשר הדוק לתפקוד המערכות האקולוגיות: הפעילות העסקית נשענת על שירותי המערכות האקולוגיות, אך גם משפיעה עליהן. מוערך כי 40% מהכלכלה העולמית מבוססת ישירות על שירותי הטבע והמערכות האקולוגיות, ולכן פגיעה בשירותי המערכת האקולוגית תפגע בחברות עסקיות בתחומי המזון, התרופות, הקמעונאות, הפיננסים, התיירות ועוד.

הידרדרותם של שירותי המערכת האקולוגית מעוררת דאגה באשר ליכולתן של המערכות הטבעיות להמשיך ולספק את השירותים המהווים בסיס לקיום האדם. לכן, גוברים גם הסיכונים העסקיים, מאמירות עלויות הייצור, ונפגע ה"רישיון החברתי" של העסקים לפעול. אם שירותי המערכת האקולוגית חיוניים לקיום האדם, ואספקתם תלויה במגוון הביולוגי – מדוע אנו לא שומרים על רכיבי המגוון הביולוגי – המערכות האקולוגיות, המינים והמגוון הגנטי? מדוע אנו חיים באוברדרפט, ומנצלים את משאבי הטבע מעבר ליכולת ההתחדשות הטבעית?

הפתרון לכשל השוק ולהגנה על בסיס הקיום האנושי והכלכלי הוא Mainstreaming – הכנסת המגוון הביולוגי ללב הפעילות העסקית ע"י הפנמת שיקולי שמירת המגוון הביולוגי בתהליכי קבלת החלטות, כערך כלכלי, סביבתי חברתי ותרבותי.

על מנת לעשות זאת יש לפעול בשתי דרכים עיקריות: בחינת השפעתן של החלטות עסקיות על המגוון הביולוגי, והתאמתן לשמירה על שירותי המערכת האקולוגית. נקיטת פעולות למזעור נזקים ושמירה על המגוון הביולוגי ועל השירותים שהוא מספק. חברות רבות בעולם כבר מיישמות מהלכים אלה. מישראל, כשחקנית בשוק הגלובלי וכחברה ב-OECD, ישנה ציפייה ללמוד את התחום ולהתחיל לבצע פעולות בהתאם.

על מנת לקדם תהליכי שינוי בעסקים הפועלים בישראל פיתחה החברה להגנת הטבע מתווה "7 נקודות לעסק שומר מגוון ביולוגי".

נקודת העוגן בתהליך היא שילוב של אקולוג מומחה בבחינה ושיפור התהליכים המשפיעים על המגוון הביולוגי בחברה העסקית, והעצמת שירותי המערכת האקולוגית שהעסק נסמך עליהם.

פעולות שחברות נוקטות על מנת לסייע לשמירת המגוון הביולוגי יכולות להביא להזדמנויות ויתרונות:

הגדלת מכירות ובידול מסחרי פעילויות החברה בתחום יכולות להביא למשיכת לקוחות חדשים, בידול ממתחרים וכיוצא בזה. התאמה לרגולציה במספר מגזרים ברחבי העולם כמו הדיג, החקלאות והתיירות יש עליה בדרישה לאישורים על פעילויות הליבה שלהם. האישורים מחייבים עמידה בקריטריונים של קיימות ושמירה על המגוון הביולוגי.

משיכת משקיעים "אתיים". בשנים האחרונות אנו עדים למספר הולך וגובר של משקיעים פרטיים ומוסדיים אשר מעדיפים להשקיע בעסקים בעלי אחריות תאגידית מתקדמת. ישנן חברות המציגות
את שילוב שמירת המגוון הביולוגי במודלים העסקיים שלהן ובכך מושכות משקיעים. הגברת מחויבות העובדים. חברות "אחראיות", המחויבות לנושאים חברתיים וסביבתיים, נתפסות כמעסיק אטרקטיבי יותר בעיניי עובדים ומועמדים לעבודה. חברות שתדענה לנהל ולתקשר את פעילותן גם בנושא שמירת המגוון הביולוגי, יוכלו לשפר את איכות ויעילות כוח האדם שלהן.

חדשנות ויתרון תחרותי חדשנות היא מניע חשוב לשמירת המגוון הביולוגי ע"י חברות עסקיות. דוגמאות לכך ניתן למצוא בתעשיית הפרמקולוגיה או הקוסמטיקה, שם גילויים רפואיים וחומרים טבעיים יוצרים אפשרויות חדשות להגדלת המכירות או בידול המוצרים. בנוסף מספק הטבע רעיונות לחדשנות בפיתוח מוצרים טכנולוגים (ביוניקס – חקר פתרון בעיות הנדסיות עפ"י מודלים ביולוגיים). חיזוק הקשרים עם מחזיקי העניין. אוכלוסיות שונות בציבור מתייחסות בצורה אוהדת לשמירת המגוון הביולוגי. חברה שתדע להתחייב, להצהיר ולבצע פעולות בנושא, יכולה לגרום למחזיקי עניין אלו להזדהות בצורה רחבה יותר עם החברה.

חיזוק שרשרת האספקה בשנים האחרונות אנו עדים לפעילות רבה של חברות להפיכת שרשרת האספקה שלהן למקיימת יותר. חברה שתיתן את הדעת על הנושא ותעבוד עם הספקים גם על נושא המגוון הביולוגי, תחזק את שרשרת האספקה, את המותג והמוניטין. מים, קרקע, מינים פולשים ומחלות ליבולים הן סוגיות מפתח ביציבות המערכת האקולוגית ולכן גם ביציבות שרשרת האספקה.

Print Friendly, PDF & Email
איכות הסביבה אקולוגים בנהלים ארגוניים בסיסים גיוון ביולוגי החברה להגנת הטבע הנסון חברת החשמל חיל האוויר חצרים טכנולוגיה יקב תבור ישראל לוגיסטיקה מגוון ביולוגי מקורות מקצועי עסקים פלמחים צהל שיכון ובינוי תכניות עבודה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מחירי אנרגיה עדכניים






קורס יזמים ומפקחים סולאריים

רישום למערכת מידע של תשתיות
בוגרי המכללה מסכמים קורס מנהלי פרויקטים
דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני
חפשו את המחר!
אדם טבע ודין (193) איכות הסביבה (646) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (158) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (212) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (132) בנייה ירוקה (133) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1942) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (137) החברה להגנת הטבע (141) המשרד להגנת הסביבה (669) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (162) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (197) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (148) מאגר תמר (199) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (462) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (559) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (412) תשתיות (150)
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד