על פי דיווח ב"כלכליסט", המו"מ לרכישת 25% מהזכויות בלוויתן על ידי וודסייד ממשיך; במקביל: קבוצת דלק ממשיכה לגייס כספים שיוכלו לשמש לפיתוח המאגר
יחתמו או לא? נציגי וודסייד צפויים להגיע השבוע לסבב שיחות נוסף בישראל
בתמונה: יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק
האם וודסייד תקנה בסופו של דבר רבע ממאגר הגז הטבעי לוויתן? נציגי ענקית האנרגיה האוסטרלית, וודסייד, צפויים לחזור השבוע לישראל ולקיים סבב שיחות עם שותפות לווייתן – כך עולה מדיווח ב"כלכליסט" הבוקר (א').
כזכור, לפני יותר מחודש נדחתה למועד לא ידוע חתימת העסקה לרכישת 25% ממאגר הגז הטבעי לוויתן על ידי וודסייד תמורת 2.71 מיליארד דולר. המשא ומתן "פוצץ" רגעים לפני תחילת טקס החתימה שתוכנן בירושלים. הסיבה הרשמית שנתנה וודסייד לדחייה, בזמנו, הייתה מחלוקת בינה לבין משרד האוצר על מתווה המיסוי של הגז לייצוא.
אולם, נראה כי גם יצחק תשובה וגם וודסייד נערכים למצב בו העסקה לא תצא לפועל. דלק קידוחים ואבנר שבשליטת תשובה, סיימו בחמישי האחרון תהליך תמחור של סדרות אג"ח בהיקף כולל של שני מיליארד דולר, אשר ככל הנראה יסייעו לשותפויות לוויתן להגיע אל הסגירה הפיננסית לשם מימון פיתוח מאגר לוויתן. מהלך נוסף שיעזור לפיתוח לוויתן הוא מו"מ למכירת גז ממאגר תמר לחברה המחזיקה במתקן הנזלת גז לייצוא במצרים.
על פי דיווחים בעיתונות האוסטרלית, גם וודסייד בוחנת אפשרויות אחרות. בשבוע שעבר דיווח אתר החדשות האוסטרלי "The Age" כי וודסייד "נאבקת להשלים את עסקת לוויתן וכעת מוסרים מקורות כי היא שוקלת ברצינות אפשרויות אחרות". על פי אותו דיווח, אחת האפשרויות החלופיות היא רכישתה של חברת "אויל סרץ'" מפפואה גינאה החדשה, חברה בשווי 13 מיליארד דולר. יתרנותיה על המאגר הישראלי, כפי שתוארו בכתבה, הן היותה קרובה למדינות אסיה אליהן מעוניינת וודסייד לייצא גז נוזלי וגם העובדה כי תגליותיה של "אויל סרץ'" כבר מפיקות גז טבעי, בניגוד למאגר לוויתן שטרם פותח.