מדובר בכמות של כ-4.5 BCM לשנה במשך 15 שנים; הגז מיועד למתקן לייצוא גז במצרים השייך ברובו ליוניון פנוסה מספרד
שותפות "תמר" במו"מ למכירת גז טבעי למצרים
בתמונה: פלטפורמת ההפקה של מאגר תמר. גז טבעי. צילום: אלבטרוס
שותפות תמר מנהלת משא ומתן על אספקת גז טבעי למצרים בהיקף של כ-67.5 BCM, כך עולה מדיווח השותפות לבורסה. לפני יומיים (ב') נחתם מכתב כוונות בין "תמר" לחברת Union Fenosa Gas SA מספרד, המחזיקה במתקן הנזלת גז לייצוא במצרים.
כאמור, הגז שיימכר מ"תמר" יזין את מתקן ההנזלה של UFG. ההיקף המשוער של ההסכם הינו לאספקה של כ-4.5 BCM (מיליון מטר מעוקב) לשנה, במשך תקופה של 15 שנה. אספקת הגז תתבצע בנקודה שתיקבע בגבול בין ישראל למצרים. מחיר הגז שנקבע במכתב הכוונות דומה למחירים שנקבעו בהסכמים אחרים לייצוא גז מישראל ומבוסס בעיקרו על הצמדה למחירי חבית נפט מסוג ברנט וכן כולל "מחיר ריצפה". בכוונת הצדדים לסיים את המו"מ ולחתום על ההסכם המחייב בתוך תקופה של 6 חודשים.
UFG הינה אגד מספרד של חברות קשורות העוסקות ב-LNG, עם נכסים בכל שרשרת האספקה של הגז, לרבות בחיפוש, הפקה, הנזלה, הובלה, הגזה ושיווק של גז טבעי ו-UFG .LNG הינה אחת מחברות הגז הגדולות בספרד ואחת המפעילים בשוק ה-LNG העולמי.
הגז שתרכוש יוניון פנוסה מהמאגר נועד להפעלת מתקן ייצוא הגז הנוזלי שלה ושל ENI האיטלקית במצרים. שתי החברות מחזיקות ב-80% מהמתקן כאשר ב-20% האחרים מחזיקות חברות גז ונפט מצריות. המתקן המדובר קיים מזה חמש שנים, אך כתוצאה ממשבר הגז המצרי כעת הוא עומד מושבת.
לפי ההערכות העסקה תסייע לנובל אנרג'י ולדלק להגיע אל הסגירה הפיננסית לשם מימון פיתוח מאגר לוויתן.
השותפים בפרויקט תמר הם: נובל אנרג'י (36%), ישראמקו נגב-2 (28.75%),קבוצת דלק (31.25%) ודור חיפושי גז (4%).