סימנס העסיקה עובדי כפייה במחנות ריכוז והשמדה, AEG ייצרה את מערכות החשמל בקרמטוריום וחברת IGfarben אחראית על הפקת הציקלון בי
מי הן ענקיות התעשייה ששיתפו פעולה עם המשטר הנאצי?
תו התקן הגרמני הפך זה מכבר לסימן היכר של איכות ומקצועיות בישראל. מותגים כמו "סימנס", "בוש" מרצדס" ו"AEG" נחשבים ליוקרתיים במיוחד ובשל כך, למבוקשים ביותר. תהליך התחזוקתם של המותגים הגרמניים התרחש במקביל להתנדפותו של החרם הישראלי (בעיקר של בני דור ראשון ושני לניצולים) על מוצרים שיוצרו בגרמניה, כסוג של ענישה על פשעי השואה. עימות בין שתי התפיסות הללו יעלה כי חלק מהחברות המוערכות שפועלות כיום שיתפו בעברן פעולה עם הנאצים באופן שאינו משתמע לשני פנים.
כך למשל חברת האלקטרוניקה סימנס, אחת החברות הגדולות והחזקות בעולם, שהוקמה בשנת 1847 ופועלת עד היום, ידועה בפעילותה המפוקפקת בזמן המלחמה. במהלך המלחמה החברה העסיקה במפעליה אסירים בעבודות כפייה, כשחלק מהייצור נעשה בתוך מחנות הריכוז וההשמדה. סימנס הפעילה את תחנת הכוח באושוויץ והעבידה שם כמאה אלף אסירים. לאחר המלחמה היא שילמה פיצויים לחלק מעובדי הכפייה שכן החברה אינה מכחישה את המיוחס לה, אך טוענת שלא הייתה לה ברירה.
בימינו סימנס לקחה חלק בבניית כורים גרעיניים בבושהר שבאיראן ובעקבות לחץ אמריקאי התחייבה לא לחתום על חוזים חדשים עם איראן. גם היום שמה אינו נקשר רק במוצרי אלקטרוניקה ובית המשפט הרשיע את השופט בדימוס, דן כהן, בפרשיית שוחד מול החברה. כהן קיבל מסימנס תשלומי שוחד נכבדים אשר בתמורה להם קידם התקשרויות בין חברת החשמל לבין החברה בעסקאות לרכישת טורבינות גז ושירותים נלווים לתחנות כוח של חברת החשמל.
דו"ח של שלטונות הכיבוש האמריקניים מ-1950 קבע כי סימנס הצליחה לשמור בתום המלחמה על 87 אחוז מכושר הייצור שלה. AEG שמרה על 20% מכושר הייצור, במקום השני אחרי סימנס. חברת AEG הייתה קבלנית עבור המערכת החשמלית בקרמטוריום 2, מערכת שבין היתר פיזרה את הציקלון B. החברה הזהירה שהקיבולת של המערכת לא תוכל לאפשר סימולטנית "טיפול מיוחד" ו-"שריפה", ואכן במרץ 1943 המערכת החשמלית של קרמטוריום 2 עלתה באש.
IG Farben חברת הענק הכימית הייתה התאגיד הגדול ביותר באירופה והרביעי בגודלו בעולם בתקופת המלחמה. החברה בחרה באתר בקרבת אושוויץ בכדי להקים פרוייקט אדיר מימדים לייצור גומי סינטטי שכן היה שם פחם וסיד, מים שופעים, גישה למסילות רכבת וכוח עבודה זול. ה-SS סיפק עבודת כפיים בלתי מוגבלת לחברה עבור 3 מרק ביום לאדם. ניצול אושוויץ, רודולף וברה, מתאר כיצד מהנדסי החברה עמדו עם סרגלים צהובים מתקפלים בזמן ששומרים היכו באכזריות אסירים למוות מולם.
IG Farben ייצרה את הגז ציקלון B ששימש לרצח המוני בתאי הגזים של הנאצים ואף מימנה וסייעה לניסויים של מנגלה במחנות הריכוז. יש הסוברים כי היא החברה שהרוויחה הכי הרבה משיתוף הפעולה עם הנאצים. IG Farben היא חברת האם של חברת באייר, חברת כימיקלים ותרופות שעודנה פועלת ומשגשגת ברחבי העולם. באייר נוסדה ב-1863 והתפרסמה בעיקר הודות לאספירין שאותו המציא יהודי שנשלח למחנה ריכוז והקרדיט נשלל ממנו.