המכס על ייבוא עגלים יבוטל וייפתחו מכסות יבוא פטורות ממכס בגבינות קשות ויוגורט; הצוות, בראשות משרד האוצר, מאמין כי המהלך יעודד את התחרות ויסייע בהורדת יוקר המחייה
צוות "יוקר המחייה" החליט על פתיחת שוק הבשר ו-20% משוק מוצרי החלב – לייבוא
הצוות הפועל להורדת יוקר המחייה, בראשות מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, גיבש המלצות הכוללות פתיחה חלקית של שוק הבשר והחלב לייבוא באמצעות ביטול מכסים על ייבוא עגלים ומוצרי חלב – זאת על מנת לעודד תחרות בשוק הבשר והחלב.
לפי ההמלצות, המכס על ייבוא עגלים יבוטל, לרבות עגלים שמשקלם עולה על 250 ק"ג, תיפתח מכסה של 5,700 טון פטורה ממכס לייבוא בשר טרי ויפתחו מכסות יבוא פטורות ממכס בגבינות קשות (למעלה מ-6,500 טון), 1,250 טון חמאה ושמנת ו-1,500 טון יוגורט בשנה. מדובר באפשרות לייבא עד כ-20% ממוצרי הגבינות הקשות, היוגורט והשמנת.
בצוות יוקר המחייה שותפים גם מנכ"ל משרד החקלאות רמי כהן, מנכ"ל משרד הכלכלה עמית לנג, הממונה על התקציבים אמיר לוי והממונה על ההגבלים העסקיים דיוויד גילה. בתחום החלב ביצע הצוות השוואה מקיפה של מחירים ברחבי העולם ובחן את מאפייני משק החלב במדינות רבות. מהנתונים שהגיעו לידיו עולה כי מחירי מוצרי החלב בארץ גבוהים בעשרות אחוזים ביחס למדינות ה-OECD, בעיקר בשל היעדר תחרות על המחיר לצרכן מצד המחלבות הגדולות ועלות דרישות הכשרות.
מטרת ההחלטות שגיבש הצוות היא "להגביר את התחרות בשווקי החלב והבשר במטרה להוריד את המחיר לצרכן", כך נמסר. "המהלכים יובאו לאישור הממשלה בשבועות הקרובים".
מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, התקומם על הכוונה לבטל את המכסים: "היינו שמחים לדעת כיצד הממשלה מתכוונת לפעול להדדיות בסחר – כך שהמדינות אשר מורשות לייבא לישראל ללא מכסים, יאפשרו גם לתעשייה הישראלית לייצא לשטחן ללא מכסים. כמו כן היינו שמחים לגלות כיצד הממשלה מתכוונת לוודא שההכנסות ממכסים עליהן היא מוותרת לא יישארו בכיסם של הייבואנים ואכן יגולגלו לידי הצרכנים". בנוסף ציין חייק כי "התעשייה הישראלית תדע להתמודד עם כל תחרות מצד יבוא, כל עוד המוצרים המיובאים יידרשו לעמוד באותן רגולציות של היצור המקומי".