לקראת יום המים העולמי שיצוין בשבוע הבא מוסר האיגוד האירופי לאנרגית רוח ממצאים משמעותיים באשר לחיסכון במים
דו"ח: אנרגית רוח חוסכת מיליארדי ליטרים של מים בשנה
האיגוד האירופי לאנרגית רוח (EWEA) שחרר החודש דו"ח שבוחן את תפקיד המים בייצור אנרגיה, זאת לקראת יום המים העולמי שיצוין ב-22 לחודש. לפי הדו"ח 44% משימוש המים באיחוד האירופי מתועל לייצור אנרגיה. שימוש זה כולל תחנות פחמיות, גרעיניות, ביו-דלקים וגז טבעי, ארבעת תעשיות האנרגיה הצמאות ביותר באירופה. מדובר בכמעט פי 2 מכמות השימוש בסקטור הגדול השני ביבשת, סקטור החקלאות, שהשתמש רק ב-24%.
עם זאת ייצור אנרגיה באמצעות טורבינות רוח מביא לחיסכון גדול בשימוש במים. ב-2012 אנרגיית הרוח מנעה שימוש ב-1.2 מילארד קוב של מים, דבר השווה ערך לממוצע השנתי של צריכת מים במשק בית של 22 מיליון אזרחי האיחוד האירופי", אמר האיגוד.
לפי האיגוד האמריקני לאנרגיית רוח (AWEA) בארצות הברית התמונה דומה. סקטור האנרגיה משתמש ביותר מים מכל סקטור אחר, "כולל סקטור החקלאות", אמר האיגוד האמריקני. "באמצעות החלפת ייצור החשמל ממשאבים אחרים, אנרגיית רוח לא רק מונעת פליטות של CO2 ומזהמים, אלא גם מונעת שאיבה וצריכה של מים, ומשמרת בכך מים לשימושים אחרים".
בין כ-220 ל-640 מיליארד ליטר נשאבים מאגמים, נהרות ומקורות מים אחרים מדי יום עבור תחנות כוח תרמו-אלקטריות, שהטמפרטורות בהן נשלטות על ידי מים. למרות שהכמות שנצרכת בפועל נעה בין 10 ל-20 מיליארד ליטר, עדיין מדובר בכמות משמעותית, אמר האיגוד.
האיגוד האמריקני עשה גם הוא חישובים משלו על החיסכון שנעשה מ-140 מיליון מגה-וואט שעה של אנרגיית רוח בארצות הברית. יותר מ-113 מיליארד ליטר נחסכו באמצעות השימוש באנרגית רוח בשנה זו במקום ייצור אנרגיה על ידי דלק פוסילי. מדובר ב-367 ליטר עבור כל אדם בארצות הברית.
ומה באשר לחיסכון בשנה שעברה? לפי האתר של האיגוד האמריקני חוות אנרגית רוח שהוקמו ב-2012 חסכו ב-2013 סכום מוערך של 132 מיליארד ליטר או 454 ליטר לבנאדם.