ולחייב את שותפות הגז לווייתן למכור לצד ג' נתח מהמאגר; הצעות אלה ואחרות הוגשו במכתב פנימי מהרשות ליו"ר ועדת הכלכלה, אבישי ברוורמן, כך עולה מדיווח בכלכליסט
רשות החשמל: לקבוע תקרת מחיר לגז הטבעי שיימכר מ"לוויתן" לחברת חשמל
בתמונה: יו"ר רשות החשמל, אורית פרקש-הכהן. צילום: סיגל מזרחי
רשות החשמל גיבשה שורה של המלצות להגברת התחרות והפיקוח על המחירים במשק הגז – כך עולה ממכתב שהעבירה הרשות ליו"ר ועדת הכלכלה אבישי ברוורמן ושהגיע לידי "כלכליסט". המכתב הועבר לוועדת הכלכלה כמענה על שאלות שהציג ברוורמן לרשות החשמל.
במטרה ליצור תחרות במחירי הגז בטעי ובכך להוריד את עלויות הייצור של תחנות הכוח השונות ולהציב ספק גז חדש במשק, ממליצה יו"ר רשות החשמל, אורית פרקש־הכהן, לחייב את שותפות הגז לווייתן למכור לצד ג' נתח מהמאגר, לקבוע מחיר תקרה לעסקאות גז עתידיות של חברת החשמל (זאת בכדי למנוע מחח"י לסגור על מחיר מופקע עם תשובה, כאשר מי שישלם אותו יהיו הצרכנים בעדכוני תעריף החשמל), לאפשר לכל לקוח לבטל עסקת גז בהתראה של ארבע שנים (ובכך לקצר את זמן הכבילה לחוזה שעומד היום על 15 שנים ויותר) ולבסוף להקטין את כמות הגז שהלקוח משלם עליה במידה ולא השתמש בגז מ-80% ל-60% – כך פורסם היום (ד') בכלכליסט.
יצויין כי הממונה על ההגבלים העסקיים , דיויד גילה, הסביר לפני כחודש וחצי בוועדת הכלכלה, כי ברשות ההגבלים נוטים לאמץ את האפשרות לייצר שחקן חדש במשק הגז בטווח הקצר, על בסיס המאגרים כריש ותנין והשלמה מלוויתן, שיתחרה בדלק ונובל אנרג'י (בעלות רוב הזכויות במאגרים הגדולים תמר ולוויתן) עם לפחות 70 BCM, ואפשרות טובה למצוא עוד כ-27 BCM.
גילה אמר אז כי היה רוצה להוציא את דלק ונובל מלוויתן על מנת לאפשר תחרות במשק הגז, אלא שהן לא ביקשו אישור מרשות ההגבלים העסקיים בעת הכניסה למאגר, והוצאה שלהן מהמאגר תגרור הליך משפטי ארוך בזמן שיש צורך דחוף בגז שעתיד לספק המאגר. "גם אני הייתי מעדיף להוציא את דלק ונובל מלוויתן מיד ואז לאפשר תחרות מיידית בין תמר ללוויתן אבל אין לי סמכות לפי החוק להוציא אותם פיזית מלוויתן".