אלפים מתושבי עמק חפר והסביבה השתתפו בצעדה; רני אידן, ראש מועצת עמק חפר: "חברי ממשלה הלכו פה בעיניים עצומות אחרי קונספציה שהוכחה כשגויה"
אלפים מתושבי עמק חפר צעדו במחאה על כוונת הממשלה להקים מתקני זיקוק גז ביבשה
ביום שישי נערכה צעדת ענק בעמק חפר תחת הכותרת "מפעלי טיפול בגז חייבים לקום הרחק בים". אלפים מתושבי עמק חפר והסביבה השתתפו בצעדה שעברה בתוואי הכניסה המתוכנן של צינור הגז מצפון לחוף מכמורת, על גבול חדרה.
מועצת עמק חפר והתושבים מוחים על כוונת המדינה להקים מפעלי זיקוק גז בלב הירוק של העמק ולהעביר שישה צינורות גז לרוחב העמק, לטענתם "תוך סיכון התושבים והנוסעים בכביש החוף ובכביש 4". לטענת המתנגדים, הפתרון למתקן היבשתי הוא הקמת מתקני הזיקוק בלב ים במרחק של יותר מ-20 ק"מ מן החוף. המתנגדים טוענים כי הקמת מתקני זיקוק בים תוזיל את הפרויקט, תזרז את הגעת הגז הנקי ליבשה ותדאג לבטיחותם וביטחונם של התושבים המתגוררים בסמוך למתקן המתוכנן ולצנרת.
רני אידן, ראש מועצת עמק חפר אמר במהלך האירוע כי "הכמות המרשימה של התושבים שהגיעו לצעוד במחאה על הקמת מתקני הגז בשטח עמק חפר, מוכיחה פעם נוספת כי כולם כאן מאוחדים בדעתם לא לאפשר לתכנית הזו להתבצע. אנחנו בעד גז כחול לבן אבל כאן מדובר בתכנית חלמאית, לא מתוכננת לפרטים ומסוכנת. חברי ממשלה הלכו פה בעיניים עצומות אחרי קונספציה שהוכחה כשגויה".
לאחרונה ביקר בארץ פרופסור בריאן אוונס מאוניברסיטת קורטין האוסטרלית והתבטא בעד טיפול מלא של הגז בים. אוונס טוען כי מבחינה טכנולוגית על ישראל לטפל בגז במים. "מערכות הגיבוי שלנו נמצאות אף הן בתוך המים", ענה ל"תשתיות" כאשר נשאל האם לדעתו על ישראל להקים, לכל הפחות, מתקני גיבוי לטיפול בגז הטבעי, על היבשה. אוונס טען שגם ענקית האנרגיה וודסייד, שרוכשת בימים אלו 25% מן הזכויות במאגר "לוויתן", הולכת לכיוון של טיפול מלא בגז בתוך המים העמוקים.
לעומת זאת, תמ"א 37ח, התוכנית לקבלה וטיפול בגז טבעי מתגליות בים ועד מערכת ההולכה הארצית, קבעה שיש לאפשר הקמת מתקנים יבשתיים לטיפול בגז ולשם כך נבחרו שני אתרים בחלק הצפוני של הארץ: אתר מרץ שבעמק חפר, ואתר חגית בשטח מועצת חוף הכרמל.