AVIV AMCG היא החברה הישראלית הראשונה שמונתה למסמיכה מקצועית לתקן ENVISION אשר הושק רשמית ב-2012, בשיתוף אוניברסיטת הרווארד
לראשונה בישראל: חברות תשתית יוכלו להקים פרויקטים לפי תקן ENVISION – לדירוג תשתיות בנות קיימא
בתמונה: גלי גלט שמחי, מנכ"ל AVIV AMCG
תקן Envision אשר הושק רשמית בשנת 2012 הוא תוצאה של שיתוף פעולה של ISI, המכון לפיתוח תשתיות בנות קיימא (Institution of sustainable infrastructure) והתוכנית לפיתוח תשתיות בנות קיימא של המחלקה לעיצוב באוניברסיטת הרווארד.AVIV AMCG היא החברה הישראלית הראשונה שמונתה למסמיכה מקצועית לתקן.
עד לפיתוח התקן, לא היה קיים בארה"ב תקן אחד אשר התייחס לכל האספקטים והסוגים השונים של מתקני התשתית, ועלה הצורך בפיתוח תקן אחיד ויחיד. התקן נבנה כך שיתייחס לסוגים שונים ומגוונים של תשתיות, וביניהן תשתיות אנרגיה, מים, פסולת, תחבורה וסביבה. הוא פותח על מנת להוות אמצעי מסודר ומוסכם להערכת פיתוח של תשתיות בנות קיימא, ובכך ליצור סטנדרט חדש בעולם התשתיות, בדומה למהפכה שחולל תקן LEED בתחום הבנייה הירוקה.
התקן עצמו כולל התייחסות למגוון נושאים, בחלוקה לחמישה פרקים ראשיים:
- מרכיבי איכות חיים
- השפעות על ערכי טבע
- שימוש יעיל במשאבים
- ניהול התכנון
- ההשפעות הסביבתיות של הפרויקט
כל אחד מחמשת הפרקים הראשיים מחולק למספר תתי סעיפים, כאשר בכל אחד מהם ניתן לקבל ניקוד בהתאם לאחת מארבע דרגות התקן: ברונזה, כסף, זהב ופלטינום. התקן אינו כולל סעיפי סף מחייבים, והפרויקט כולו נבחן על פי הניקוד אותו הוא צובר בכל הסעיפים יחדיו. בהתאם לניקוד שקיבל הפרויקט, הוא יכול להיות מוסמך לאחת מארבעת הדרגות.
גלי גלט שמחי, מנכ"ל AVIV AMCG תשתיות וסביבה, סבורה כי התקן יכול להביא לשינוי משמעותי בבניית מתקני התשתית בישראל כבר בשנים הקרובות. לדבריה: "נכון להיום, מאות פרויקטים ברחבי העולם משתמשים בתקן Envision ועשרות פרויקטים נמצאים בתהליך הסמכה לקבלת תעודה, ואני שמחה מאוד שכעת גם ישראל תוכל להדביק את הפער במהירות, ולבסס עצמה כמדינה התומכת ומעודדת פיתוח תשתיות בנות קיימא.
"הכנסת התקן לשימוש בישראל תאפשר לחברות התשתית והבנייה להנות מתועלות רבות, החל מחיסכון אנרגטי בשלבי ההקמה, דרך עלויות אחזקה נמוכות לאורך חיי הפרויקט ועד ליתרונות תדמיתיים וציבוריים".