עמותת צלול בתגובה: התכנית אושרה ללא שקיפות ודיון ציבורי. אין שום דחיפות להקמת מתקני התפלה נוספים
אושרה תכנית מתאר ארצית לאתרים להתפלת מי ים
ועדת שרים לענייני פנים ושירותים בראשות שר הפנים, גדעון סער, אישרה אתמול (א') תכנית מתאר ארצית חלקית לאתרים להתפלת מי ים. מטרת התכנית היא קביעת שטחים ומתן הוראות להקמת מתקני התפלה, מאגרים, רצועות לתכנון צנרת מים, מתקני התשתית הנלווים אליהם ומתקנים הנדסיים.
התפישה התכנונית של התכנית מתבססת על הקמה של אתרים גדולים להתפלת מי-ים (בהיקף התפלה של 150 מלמ"ש ומעלה). האתרים נפרשים גיאוגרפית בארבעה מרחבים בהתאמה לחלוקה המרחבית של רשות המים: אזור הצפון, אזור השרון, אזור המרכז ואזור הדרום. התכנית מייעדת שטחים לארבעה אתרי התפלה: אזור תעשייה עמק חפר, אזור נחל שורק, אזור אשדוד (באזור התעשייה הצפוני של אשדוד) ואזור אשקלון.
בעקבות האישור נמסר בתגובה מעמותת צלול כי "ועדת השרים טעתה כשאישרה את תכנית המתאר הארצית לאתרי התפלת מי ים – תכנית שהליך אישורה התקדם ללא שקיפות ודיון ציבורי פתוח – לא בפרטים המסתתרים בתוכה ולא בצורך העקרוני בהמשך הקמת מתקני התפלה כאשר אין שום דחיפות בהקמתם".
"לראיה", מסרה צלול, "על אף השנה השחונה, לאחרונה ביקשה המדינה ממתקני ההתפלה הפועלים להפסיק להתפיל לכמה חודשים. בישראל קיימים כיום 5 מתקני התפלה (המתקן החמישי בהקמה) וכעת אושרו עוד ארבעה מתקנים ומתקן נוסף מקודם בנפרד מתכנית זו בגליל. פירושו של דבר שבישראל יפעלו בעוד מספר שנים 10 מתקני התפלה, וזאת מבלי שנעשתה בדיקה כלשהי אודות ההשלכה של ריכוז כה רב של מתקני התפלה לאורך רצועת חוף קצרה".
"זאת ועוד: מגישי התכנית אף הטעו את הציבור והגישו לאישור ועדת השרים תכנית מפורטת בתחפושת של תכנית מתאר ארצית – שאינה מחייבת דיון ציבורי. בכך רמסו השרים ומגישי התכנית את זכות הציבור להתנגד להקמת מתקני תשתית שכאלה. "צלול" שבה וטוענת כי זכותו של הציבור, כמו גם של ארגונים שונים, להשמיע את קולם כאשר על הפרק נדונים משאבי המדינה ואופן ניצולם, ונושאים כמו משק המים, משק האנרגיה וההשלכות של התפלת מי ים על יוקר המחיה של אזרחי ישראל".