המתקן, הגדול מסוגו בדרום קוריאה, יספק חשמל לכ-3,300 משפחות ויחסוך הזרמת פליטות של 5,600 טון בשנה
יונדאי הקימה שדה סולארי בהספק 10 מגה וואט מעל מפעלי הייצור שלה
מפעל ענק של יונדאי בדרום קוריאה השיק השבוע שדה סולארי בהיקף של 10 מגה וואט מעל גג המפעל. בכך הופכת יונדאי למחזיקה במתקן הסולארי הגדול ביותר במדינה המותקן על גג. ההודעה על הקמת המתקן הגיעה רק במאי השנה ותוך פחות משמונה חודשים הוא החל לפעול ולספק חשמל ירוק בתפוקה מלאה.
40 אלף פאנלים סולאריים נדרשו לבניית הגג הסולארי שיחסוך לא פחות מ-5,600 טון פליטות של פחמן דו חמצני. כמו כן הוא עתיד לספק חשמל לכ-3,300 משפחות. החשמל עתיד להימכר לתאגיד חשמל מקומי הפועל באזור. בהודעה שהוציאה יונדאי כבר במאי השנה ציינה כי המתקן כולו ייבנה על הגג ובכך יימנע פגיעה בסביבה ויחסוך שימוש בקרקע מיותרת.
בחברה הוסיפו ואמרו כי הבחירה במפעל הנוכחי אינה מקרית וכי אין מתאים מהתקנת שדה סולארי מעל מפעל המייצר מכוניות היברידיות דוגמת היונדאי SONATA ששומרת גם כן על הסביבה.
יש לציין כי יונדאי לא תהיה הראשונה לשלב בין מפעלי רכב לחוות סולאריות. בנובמבר השנה הצהירה חברת סיאט כי סיימה לבנות מתקן סולארי עצום מימדים (המתפרש על שטח של כ-40 מגרשי כדורגל) במפעל שלהם הסמוך לברצלונה. השדה שהותקן אף הוא על גג המפעל מכיל 53 אלף פאנלים והוא מספק 15 מיליו קילו וואט שעה בשנה.
גם יצרנית המכוניות היוקרתית "בנטלי" הודיעה השנה כי תתקין מתקן סולארי בהספק של 5 מגה וואט מעל מפעלי הייצור שלה בבריטניה ובכך תהפוך לבעלת המתקן הגדול במדינה שיותקן מעל גג.
הלוואי שנשכיל כאן בארץ לעשות דברים דומים!!!