לאחר העברת האסדה שחכרה נובל אנרג'י לטובת קידוח הנפט ב"לוויתן", צפה אפשרות נוספת בדמותה של אסדה הנמצאת בבעלות Saipem
השותפות במאגר "לוויתן" מעוניינות להקדים קידוח הנפט לאמצע 2014
שותפות מאגר לוויתן בוחנות שיתוף פעולה עם חברת האסדות Saipem בכדי לקדם את קידוח הנפט במאגר, כך דיווח אמש (ד') עיתון גלובס. כזכור, הקידוח, שאמור היה לצאת לפועל כבר בתחילת 2014 ייתעכב וזאת לאחר שנובל אנרג'י, נאלצה להעביר את האסדה שחכרה לטובת העניין, לקידוח אחר שנמצא ברשותה במפרץ מקסיקו. העיכוב נבע בעיקרו מהסוגיה הרגולטורית של ייצוא הגז. האסדה של Saipem תגיע לקפריסין בסביבות מאי 2014 וצפויה לשהות בו כארבעה חודשים. אחר מכן קיימת היתכנות שתגיע למאגר "לוויתן" אם אכן ייחתם הסכם בין הצדדים.
באם יחליטו השותפות לצאת לקידוח נפט ב"לוויתן", קיימת סבירות גבוהה כי מפעילי האסדה יוכלו להשתמש בידע שצברו במהלך הקידוח הקפריסאי, בשל הדמיון שקיים בין שני הקידוחים. עם זאת, שותפות המאגר ממתינות להחלטת הממונה על ההגבלים העסקיים שצריך לקבוע כיצד תיפתר בעיית הבעלות הכפולה של "נובל אנרג'י" ו"דלק" השולטות ב"תמר" ו"לוויתן" גם יחד. בהנחה שהבעיה אכן תיפתר, כפי שחזתה אמש אנליסטית בנק לאומי, הרי שקיימת סבירות גבוהה לכך שקידוח המטרה לנפט יחל כבר באמצע 2014.
פוטנציאל עתודות הנפט במאגר לוויתן עשוי להגיע עד ל-1.5 מיליארד חביות נפט, אם אכן יימצאו הכמויות הללו, הרי שאלו עשויות לספק 15 שנות צריכה של המשק הישראלי. אופיו של קידוח הנפט בלוויתן, שהינו בעל סיכויי הסתברות של 25%, מורכב למדי. לאחר שיחצה את השכבה הימית בעומק של 1,600 מטר, ייצטרך להמשיך לעומק של 6,500 מטר נוספים בכדי להגיע לשכבות המטרה הפוטנציאליות.
אלא שעם העומק הרב מגיעים גם הכיסים העמוקים שנדרשים בכדי לממן את הקידוח המדובר. על פי בלובמרג, נראה שקידוח האימות למטרת הנפט צפוי לעלות למעלה מ-120 מליון דולר, אותם שילמו בעבר השותפות עבור קידוח הגז. עם זאת, מחירו הגבוה של הנפט הופכים את ההשקעה הנוכחית לכדאית. אחת הסיבות לכך, על פי האנליסט גיל בשן מ-IBI ברוקראז' היא תשתיות ההולכה של הגז אל מול אלו של הנפט. בעוד שגז זקוק לצנרות יקרות שיוליכו אותו אל החוף, נפט יכול להיות מוזן למיכליות שייקחו אותו לכל יעד רצוי על פני הגלובוס.